Започва ремонт на част от ул. „Св. Княз Борис" за 1.5 млн. лева

Подменят се тротоарите и пътното платно, ще запазим паветата пред радиото, дървета няма да се секат, обяви зам.-кметът арх. Мартин Паскалев

 27.06.2024 16:41
Започва ремонт на част от ул. „Св. Княз Борис" за 1.5 млн. лева

Стартира ремонтът на ул. „Св. Княз Борис“ – една от основните транспортни и пешеходни артерии в централната градска част на Стара Загора. От днес започват на терен строително-монтажните дейности в участъка от ул. „Св. Отец Паисий“ до бул. „Митрополит Методий Кусев“, съобщи зам.-кметът арх. Мартин Паскалев.

Изцяло ще бъдат подменени тротоарните настилки и пътното платно, като се запазят съществуващите павета пред Радио Стара Загора, допълни зам.-кметът с ресор „Устройство на територията, строителство и безопасност на движението“. „Дейностите са първият етап от мащабната намеса в централната градска част, която кметът Живко Тодоров представи в началото на годината“, припомни арх. Мартин Паскалев.

Стойността на ремонта е около 1.5 млн. лева, а вероятният срок за приключването му е до края на годината. „Дървета няма да бъдат премахвани, растителността в този участък на „Св. Княз Борис“ се запазва“, подчерта заместник-кметът. Ремонтните дейности ще бъдат съобразени с организацията на движението по пътното платно.

Вчера арх. Мартин Паскалев, придружен от зам.-кмета с ресор „Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова, посети и Детска градина № 31 „Слънце“ в Стара Загора. Двамата зам.-градоначалници инспектираха как върви ремонтът на едно от най-големите детски заведения в Стара Загора. „Сградният фонд ще придобие изцяло нов облик, ще бъде преобразен в слънчеви цветове за радост на малчуганите и да отговаря градината на своето име, ще се приложат мерки за енергийна ефективност“, информира арх. Мартин Паскалев. Ще бъде ремонтиран и целият двор, като на него ще бъдат разположени специални настилки, нови катерушки и съоръжения за игра на децата, а дворът ще бъде озеленен.

За цялостната трансформация на Детска градина № 31 „Слънце“ ще бъдат инвестирани над 3 млн. лева. Крайният срок за приключване е фиксиран за началото на 2025 г., когато малките възпитаници на детското заведение ще се завърнат в съвсем различна и комфортна среда.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Борис | Стара | Загора | част | бъдат | Княз | кметът | платно | Мартин | Паскалев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори