За трети път ще излъчат математическите звезди на Стара Загора

Училищата от община Стара Загора в срок до 30 април 2024 г. могат да номинират до 3 -ма свои ученици от 1. до 12. клас с постижения в регионални, национални и международни състезания по математика.

 25.04.2024 12:20
За трети път ще излъчат математическите звезди на Стара Загора

Успешните изяви в областта на математиката за много ученици от община Стара Загора на регионални, национални и международни прояви по математика носи голямо удовлетворение не само за учениците, за организаторите, но и за цялата общественост свързана с математиката в града ни. 
Всичко това дава основание за 3-та поредна година  фондация „Математика без граници“и бивши ученици от на Средношколския център по математика и информатика в Стара Загора и елитни старозагорски училища, в навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност  да организират награждаване на ученици от община Стара Загора с постижения в областни, национални и международни състезания по математика.
 

Училищата от община Стара Загора в срок до 30 април 2024 г. могат да номинират до 3 -ма свои  ученици от 1. до 12. клас с постижения в регионални, национални и международни състезания по математика.

В номинациите следва да се отбележат най-добрите постижения на регионално, национално и международно ниво на номинираните.
Всички номинирани ще получат сертификат с отбелязани постижения, а бивши състезатели по математика  и информатика от Стара Загора ще връчат персонални награди на най-добрите. Както и през 2022 г. и 2023 г. ще бъде отпечатан и специален плакат със „звездите“ на 2024 г.
В предишните две издания на награди на стойност 18 000 лева осигуриха бившите  състезатели по математика, информатика и математическа лингвистика  Велина Славова, Десислава Спиридонова, доц. Евгени Генчев, Сияна Янчева, Станимир Бойчев и Станимир Костов. Организаторите очакват, че техният пример ще бъде последван и от други олимпийци.
 

Електронен адрес за връзка: talanti_3@mathematicalmail.com
Планира се тържеството да е на 11 май 2024 г.
 
 

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Стара | Загора | Община | ученици | национални | математика | постижения | международни | 2024 | информатика

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори