Кой посяга на пътните знаци в Стара Загора?

Редица сигнали постъпват в Общинската администрация в града на липите за надраскани и повредени знаци, коментира пред stz24.com Росица Копривчина, директор на Дирекция "Транспорт, чистота и екология".

 15.05.2020 13:34
Кой посяга на пътните знаци в Стара Загора?

Сигнал за пътен знак, променен до неузнаваемост, бе подаден в групата "Попитай кмета на Стара Загора" в социалната мрежа "Фейсбук". Община Стара Загора реагира изключително бързо и още на сутринта знакът беше подменен. Става дума за "STOP", на който някой е решил да му предаде визия от "друго измерение". 

Знакът се намира на кръстовище между улиците "Христо Ботев" и "Гео Милев" в Стара Загора. Хора, които живеят наблизо, не успяха да се сетят откога "СТОП"-ът всъщност не е "СТОП" .

В 9 часа знакът беше подменен, обясниха очевидци за stz24.com и посочиха на съседния тротоар още един "шедьовър". Някой се е опитал да промени така пътния знак, че да заприлича на цигара. Дали целта е била да се стимулира пушенето или да се спре, идеята е само в главата на "художника", но със сигурност постъпката му не е правилна и не е за похвала. 

В Община Стара Загора постъпват много често сигнали за повредени пътни знаци, коментира за stz24.com Росица Копривчина, директор на Дирекция "Транспорт, чистота и екология " в Общинската администрация. Освен от граждани, сигналите идват и от служителите, които забелязват нередностите при обходите. Често става дума за надраскани знаци или такива, които са обърнати така, че не могат да се виждат от водачите.

Неприятното в тези ситуации е, че е използват маркери и спрейове, които не могат да се изчистят, тъй като знаците са покрити със специално светлоотразително фолио, което не позволява почистване и така стават неизползваеми. 

"Всеки трябва да знае, че всяко едно възстановяване било на пътни знаци, на решетки или на антипанкинг колчета, това коства средства на Общината. Тези средства, например, могат да се вложат в много по-полезни инициативи за града, за създаване на нещо ново, а не да разваляме това, което имаме", категорична е Копривчина.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Община | знак | пътен знак | Росица Копривчина | Попитай кмета на Стара Загора

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Аз 15.05.2020 17:05

ами кой тъпаците прости


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори