Купуват робот за подводно почистване на Плувния басейн в Стара Загора

През ноември 2023 година дотогава използваният робот за подводно почистване на плувния басейн отказва да работи, не може да бъде използван и към момента. За поддържане на хигиената се прилагат други законосъобразни мерки, като това се извършва най-вече на ръка и с помощта на съответните утвърдени от РЗИ препарати.

 30.05.2024 15:08
Купуват робот за подводно почистване на Плувния басейн в Стара Загора

Да бъде отделен от общинския бюджет финансов ресурс в размер на до 35 000 лева за закупуване на робот за подводно почистване на Общински плувен басейн – Стара Загора. Такова предложение подкрепиха старозагорските общински съветници на сесията днес.

През ноември 2023 година дотогава използваният робот за подводно почистване на плувния басейн отказва да работи, не може да бъде използван и към момента. За поддържане на хигиената се прилагат други законосъобразни мерки, като това се извършва най-вече на ръка и с помощта на съответните утвърдени от РЗИ препарати. Това обаче довежда до сигнали от родители и трениращи, че след заниманията децата получават дразнене на очите и носната лигавица. Заради тези реакции част от треньорите са взели решение да прекратят тренировъчния процес, сигнализирана е РЗИ.

Към момента там дейност развиват четири спортни клуба по плуване, в които тренират стотици деца. Това му отрежда водеща роля в насърчаването и развитието на спорта в града. Градският басейн активно се използва от жители и гости на Стара Загора. Ежегодно там се провеждат състезания и турнири от Спортния календар на Общината.

По време на редовното си заседание Общински съвет Стара Загора гласува на второ четене Правилника за дейността на Общинско предприятие „Арт Сцена – Стара Загора“.

Създаването му има за цел да подобри организацията, управлението и представянето на културни продукти.

Предприятието ще управлява и дейностите, свързани с инициираните и организирани от него нови събития и инициативи в сферата на културата– фестивали, концерти, конкурси, с цел обогатяване на календара на културните мероприятия на Община Стара Загора.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | басейн | плувния | купуват робот | подводно почистване

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори