Мозаечното пано „Децата - цветята на града “ ще радва старозагорци в още по-голям мащаб

Проектът, намиращ се в парк „Артилерийски“, е уникален за Стара Загора и България

 01.06.2024 16:55
Мозаечното пано „Децата - цветята на града “ ще радва старозагорци в още по-голям мащаб

Успешно приключи разширяването на проекта на „Арт мозайка“ ЕООД -  „Децата - цветята на града 2“. По повод Международния ден на детето – 1 юни, красивото творение бе официално открито.

„Благодаря ви, че помагате за облагородяването на градската среда. Благодаря, че обогатявате Стара Загора, правите я по-красива и давате смисъл с вашия проект, който е специален - от деца за деца. На днешния особено вълнуващ ден за малчуганите, им пожелавам да оценяват смисленото и да живеят цветно и пъстро, точно като красивата мозайка, за която са спомогнали“, поздрави организаторите и помощниците зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова. Тя получи благодарствен адрес от представители на „Арт мозайка“, за подкрепата и помощта по време на инициативата.

Втората част на проекта е осъществена с подкрепата на Община Стара Загора, Зонта клуб – Стара Загора и деца, ученици и младежи от града. Участие са взели над 1000 доброволци.

През 2022 г., когато бе реализирането на първата част, отново участие взеха  млади хора в града от различни възрасти – ученици, младежи и студенти, които изработиха цветя от рециклирани фаянсови плочки по предварително зададена форма, с техника мозайка. 

Идеята на организаторите, поставили началото на проекта, е да  провокират художествено-естетическия вкус на подрастващите, след като се запознаят с приложението на мозайката като изкуство.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери града | Стара | Загора | мозайка | проекта | деца

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори