Новият посланик на Аржентина гостува на Тракийски университет

Проф. Ярков и Н. Пр. Алехандро Зотнер Майер приветстваха мащабно събитие, което се провеждаше в същото време в университета -„After Workin: Аз избрах Стара Загора! Ден на кариерата", в което водещи фирми представяха пред студенти възможностите за професионална реализация и кариерно развитие.

 15.05.2024 15:15
Новият посланик на Аржентина гостува на Тракийски университет

Новият посланик на Аржентина Н. Пр. Алехандро Зотнер Майер избра Тракийски университет – Стара Загора в една от първите си визити от заемането на длъжността. Той бе придружен от търговско-икономическия съветник към посолството Хуан Игнасио Камио Бавассо. Дипломатите се срещнаха с ректора на университета проф. Добри Ярков, който представи университета и заедно набелязаха опорни точки за бъдещо сътрудничество с институции в Аржентина.

Проф. Ярков и Н. Пр. Алехандро Зотнер Майер приветстваха мащабно събитие, което се провеждаше в същото време в университета -„After Workin: Аз избрах Стара Загора! Ден на кариерата", в което водещи фирми представяха пред студенти възможностите за професионална реализация и кариерно развитие. Организатори на кариерната инициатива са Стопански факултет на Тракийски университет и отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход" на Община Стара Загора.

Дипломатите от Аржентина се срещнаха с ректорското ръководство, деканското ръководство на Аграрния факултет, както и катедра Аграрно инженерство. Преподаватели и студенти успяха да разменят опит и идеи за бъдещо сътрудничество в аграрния сектор, в който Аржентина е един от световните лидери.
Н. Пр. Алехандро Зотнер Майер заяви, че е изключително впечатлен от възможностите и развитието на Тракийския университет и даде сериозна заявка за бъдещи срещи между бизнеса и науката с водещи фирми и образователни институции в Аржентина.
 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Стара | Загора | фирми | университет | студенти | университета | Аржентина | Алехандро | Майер | Зотнер

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори