Обсерваторията над Аязмото и Музеят на бирата отварят специално за маршрутите от първия старозагорски еко-арт фест „На зелено"

С подкрепата на община Стара Загора и партньори, Творчески колектив „На улицата" кани на фест „На зелено".

 04.06.2023 14:29
Обсерваторията над Аязмото и Музеят на бирата отварят специално за маршрутите от първия старозагорски еко-арт фест „На зелено"

Нещо зелено, зареждащо и заземяващо предстои в Стара Загора от 15 до 18 юни.
С подкрепата на община Стара Загора и партньори, Творчески колектив „На улицата" кани на фест „На зелено".
Освен богата музикална и артистична програма (която можете да откриете тук https://artstz.org/bedechka/), можете да (пре)откриете уникални зареждащи маршрути, предоставящи прекрасно преживяване, което можете да споделите със семейството или приятелска компания.
Маршрутите имат определена начална точка, часове, гидове. Кои са маршрутите и как да се запишете за тях, можете да откриете тук: https://artstz.org/routes/ Следете и събитието във "Фейсбук": https://www.facebook.com/events/155674540719975/
Трасетата възобновяват отдавнашната идея за Зелената огърлица на града, която включва части от южните склонове на Средна гора, позната тук като Сърнена гора, както и големите паркове Аязмото, Борова гора, Бедечка и Бранителите на Стара Загора.
Маршрутите са достъпни за всеки, а в рамките на програмата на 17 и 18 юни (събота и неделя) са предвидeни водачи от Туристическо дружество "Сърнена гора" и доброволци на колектива. Преходите са с различна продължителност и са групирани по време и удобство. За начални и крайни точки са избрани Зоопаркът в Аязмото и основната фестивална локация в парк „Бедечка".
Специално за „На зелено", посетителите ще имат възможност да се докоснат и до няколко знакови места в града на липите, които ще са специално достъпни за посещение само в определени часове в рамките на фестивала с организирани групи.
Едно от тях е музеят на бирата „Светът на Загорка", който се намира в пивоварна Загорка край парк Бедечка. В него посетителите могат да се докоснат до историята на бирата, да се запознаят с технологията на пивоварството и процеса на бутилирането й.
Друга вдъхновяваща дестинация е Обсерваторията на така наречения от старозагорци Втори баир на Аязмото. Тя е част от Института за космически изследвания на БАН и дългогодишен дом на близнака на първия български изкуствен спътник, изпратен в космоса – „Интеркосмос-България-1300".
Организиран тур ще разкрие и топ инстаграмските места в парковете „Аязмото" и „Бедечка", от които можете да направите великолепни снимки на красиви гледки и зареждащи, мистични места.
С грижа към хората с различни възможности, организаторите предлагат водена разходка между Аязмото и Бедечка, достъпна за всеки със затруднения в придвижването или с други специални потребности, но също и за семейства с детски колички и за онези, които предпочитат равните преходи сред природата.
За повече информация може да пишете на страницата на колектива във фейсбук:  https://www.facebook.com/ArtCollectiveStZ

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | гора | Бедечка | зелено | Аязмото | можете | откриете | фест | https

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори