Обществен дарителски фонд – Стара Загора отбеляза своята 20 годишнина

Благотворителното събитие се организира в партньорство с множество граждански организации и клубове от града.

 21.12.2023 08:25
Обществен дарителски фонд – Стара Загора отбеляза своята 20 годишнина

Обществен дарителски фонд – Стара Загора отбеляза своята 20 годишнина по време на традиционната Дарителска вечер, която се проведе на 12.12.2023 г.

Благотворителното събитие се организира в партньорство с множество граждански организации и клубове от града.

Като част от традиционната Дарителска вечер Коледна трапеза на обединена Европа се проведе Дарителски кръг „За Стара Загора”. Този модел за дарителство се прилага в Стара Загора вече 10 години.

На събитието присъстваха 130 души, които имаха възможност да дарят за 9 проекта, които ще се реализират през 2024 г. Общата събрана сума е 41 980 лв.

Инициативата, която спечели симпатиите на гостите и получи най-голяма подкрепа в размер на 21 350 лева е Спътник Интеркосмос България 1300 в центъра на Вселената на Граждански клуб ЛИПА. Проектът предвижда поставяне на „близнака” на спътник „Интеркосмос България-1300“ в прозрачен купол в парк Артилерийски. Проектът включва: Реставрация на спътника, изграждане на монумента, включване на интерактивни елементи, осветление, фотоволтаично захранване и специална визуализация. Реставрацията на спътника приключи, а изграждането на монумента вече започна. 

Останалите средства от дарителската вечер се разпределят към следните проекти:

Офицери, пешки и Царски гамбит на Ротари клуб Стара Загора-Берое

В подкрепа на шахматен клуб „Траяна-2011“като ще бъдат закупени състезателни електронни часовници, които са лицензирани от Световната федерация по шахмат.

На пътя ЖИВОТЪТ е с ПРЕДИМСТВО на Ротари Клуб Стара Загора

Проектът предвижда да бъдат поставени интерактивни устройства над лентите за движение. Когато няма превишаване на скоростта, на светлинно табло да се появява „Доволна усмивка“ или надпис „Благодаря“, а при нарушаване на правилата съответно „Сърдита усмивка“ или надпис „Намали“.

Оборудване на Кът за сътрудничество: Въображението среща приятелството на Инър Уийл Стара Загора-Берое

Целта е да се създаде пространство в ОУ „Кольо Ганчев”, което да се използва като място за четене и развитие на комуникационни умения на децата.

Организиране на фестивал на усмивките и мечтите, озарявайки със светлина децата със специални нужди на Инър Уийл Клуб Стара Загора

За Деня на детето - 1 юни да се организира фестивал за децата със специални потребностии техните семейства.

Бързи герои 112 на Лайънс клуб Стара Загора Августа

Провеждане на здравнообразователна програма за усвояване на животоспасяващи знания за разпознаване и първа помощ при случаи на инсулт.

Оранжева стая на Зонта клуб Стара Загора

Целта е да се обособи стая в УМБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович” Стара Загора, която да бъде пригодена и оборудвана за разпит на жертви на насилие, непосредствено след инцидента.

Стара Загора гледа към звездите на Творчески колектив „На улицата”

Целта на инициативата е да насочи общественото внимание и да генерира идеи за използване потенциала на старозагорската Обсерватория и пространството около нея.

Достъпно изкуство на Обществен дарителски фонд – Стара Загора

Целта на проекта е да се преодолее социалната изолация на хора от различни възрасти в неравностойно положение, както и на хора с ниски доходи, чрез осигуряване на билети за постановките на Драматичен театър „Гео Милев”.

Официални гости на събитието бяха Ива Радева – областен управител на Стара Загора, Надежда Чакърова – заместник кмет на община Стара Загора.

Най-големият дарител на вечерта беше Холдинг „Загора”, които подкрепиха всички проекти. Сред останалите дарители са множество организации, фирми, семейства и индивидуални дарители от старозагорския регион.

По време на събитието Холдинг „Загора” обяви и друго свое дарение на стойност 10 000 лв. за УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович”, което ще се ползва в Клиниката по педиатрия и в Клиниката по неонатология.

Не по-малък принос за провеждане на вечерта имат спонсорите: Магазини за месо, колбаси и деликатеси „Аякс”, Тракийски университет с тяхното собствено производство на млечни продукти, Минерална вода Бачково, пивоварна Загорка, както и винарните: Мидалидаре Естейт, Домейн Менада, винарна Бетър Халф, винарска изба Рокси, винарска изба Сайкъл и таз годишния носител на наградата Августиада - винарска изба Ноя.

Сувенири и много коледни подаръци бяха осигурени от организаторите и спонсорите на вечерта, част от които са Бистро Сол и Пипер, Бии Мармот – производител на иновативни восъчни кърпи и рула за съхранение, сладкарници НЕДЕЛЯ и най-големият подарък кристално яйце от Goto Jewellery and diamonds – чийто дизайн е на внучката на великия ювелир Петър Карл Фаберже.

Изказваме специални благодарности на двамата водещи – актьорите от ДТ „Гео Милев” – Димитър Митев и Тони Тончева.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | клуб | вечер | събитието | винарска | Проектът | специални | Целта | изба

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори