Община Стара Загора отново подкрепя кампанията „Часът на Земята“

Всички жители на община Стара Загора, които желаят, могат да подкрепят световната инициатива Часът на Земята, като загасят светлините в домовете си за един час на 23 март, от 20:30 до 21:30ч.

 21.03.2024 13:06
Община Стара Загора отново подкрепя кампанията „Часът на Земята“

Община Стара Загора подкрепя кампанията „Часът на Земята“ 2024 на международната природозащитна организация WWF. Нейното мото тази година е „Подари 1 час на Планетата“ и поставя фокус върху опазването на местообитанията на дивите животни. Това ще бъде 18-тото поредно издание на глобалната и мащабна инициатива. В тази връзка, осветлението на сградата на Общинска администрация в съботния ден ще угасне в знак на признателност.

Всички жители на община Стара Загора, които желаят, могат да подкрепят световната инициатива Часът на Земята, като загасят светлините в домовете си за един час на 23 март,  от 20:30 до 21:30ч.

Данните сочат, че за по-малко от един човешки живот са изгубени 69% от дивите животни по света, а запазването на видовете е тясно свързано с човешкото присъствие и дейности. „Часът на Земята 2024“ може да бъде стимул за много повече от изключване на светлините, казват организаторите.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Земята | светлините | един | Часът | инициатива

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори