Общинският съвет откри процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на ДКЦ I в Стара Загора

Съветниците одобриха критерии, на които да отговарят кандидатите, определи документите за кандидатстване и етапите за провеждане на конкурса, както и утвърди проект на договор за възлагане на управлението на дружеството.

 07.12.2023 11:42
Общинският съвет откри процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на ДКЦ I в Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора откри процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на търговско дружество „Диагностично-консултативен център І - Стара Загора“. 

Съветниците одобриха критерии, на които да отговарят кандидатите, документите за кандидатстване и етапите за провеждане на конкурса, както и утвърдиха проект на договор за възлагане на управлението на дружеството. 

Четирима общински съветници са членовете на комисията за провеждане на конкурса: Недко Кузманов, Бончо Григоров, д-р Милена Василева и Валентин Георгиев. Председател на комисията е Недко Кузманов. 

С решение № 2637 от 18.07.2023г. на Общински съвет бе открита процедура и се проведе конкурс за избор на управител на „Д К Ц – I Стара Загора“ ЕООД . Внесено бе в Общински съвет предложение от председателя на комисията за номиниране на участниците в конкурса и избор на управител. След проведеното гласуване, никой от участниците в конкурса не получи необходимия брой гласове и не се избра управител на дружеството. С решение № 2831 от 26.10.2023г. Общински съвет удължи срока на договора за управление на д-р Георги Лисичков, до избор на нов управител и вписването му в Търговския регистър, считано от 15.11.2023 г., но не повече от 6 /шест/ месеца. Съгласно чл. 21, ал. 1 от Закона за публичните предприятия, следва да бъде проведен конкурс за избор на Управител, като условията и реда за провеждане на конкурса са уредени в правилника за прилагане на ЗПП. Срокът на договора може да бъде от 3 до 5 години /чл. 53 ал. 1 от ПП ЗПП/. Съгласно чл. 68 от правилника, органите на местното самоуправление определят условията и реда за номиниране на кандидатите за членове на органите за управление на общинските публични предприятия. 

Автор: Светла Тенева

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Стара | Загора | Общинският съвет | откри процедура | избор на управител

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори