Удостоиха с отличието "Почетен гражданин на Стара Загора" доц. Злати Златев

Предложението беше внесено за разглеждане от ръководството на Съюза на българските художници в Стара Загора.

 29.09.2022 10:41
Удостоиха с отличието "Почетен гражданин на Стара Загора" доц. Злати Златев

Доц. Злати Златев бе удостоен посмъртно с отличието "Почетен гражданин на Стара Загора". Предложението бе подкрепено единодушно от общинските съветници на сесията днес.

Предложението беше внесено за разглеждане от ръководството на Съюза на българските художници в Стара Загора.

Постъпилото предложение и материалите към него бяха изпратени на ПК по култура, туризъм и вероизповедания за разглеждане и обсъждане. Комисията е провела свое заседание на 01.08.2022 г., на което е разгледала и обсъдила предложената кандидатура и е изготвила свое становище до председателя на общинския съвет. На свое заседание на 05.09.2022 г., комисията е решила кандидатурата на доц. Злати Златев да бъде внесена за разглеждане на заседание на Общински съвет.

Отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“ се присъжда с решение на Общинския съвет, по процедурата, предвидена в Наредбата за наградите и отличията. Връчва се по време на общоградското честване на Празника на града – Пети октомври.

Доц. Злати Златев е роден на 2 септември 1942 г. в новозагорското село Прохорово. Завършва специалност „Графика“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Член е на Съюза на българските художници от 1982 г., доцент от 1990 г. Работил е като преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Тракийския университет – Стара Загора. Председател е на Представителството на Съюза на българските художници – Стара Загора от 2015 г. Носител на наградите „Стара Загора“ и „Николай Лилиев“.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | университет | гражданин | художници | българските | Златев | Злати | Съюза

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори