Поредна залесителна акция обедини старозагорци

„С днешното мероприятие показваме колко трудно се създава гора. Като се започне от производството на фиданки, залесителни мероприятия и отглеждане", каза по време на откриването директорът на Регионална дирекция по горите, инж. Петър Заяков.

 07.04.2022 14:36
Поредна залесителна акция обедини старозагорци

Зам.-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов се включи в акция по залесяване в местността „Магарешка поляна" по време на традиционната Седмица на гората. Инициативата беше организирана от Регионална дирекция по горите- Стара Загора и Териториално подразделение „Горско стопанство" Стара Загора. На площ от 6 декара бяха залесени над 3000 фиданки от вида Цер-дъб.

„С днешното мероприятие показваме колко трудно се създава гора. Като се започне от производството на фиданки, залесителни мероприятия и отглеждане", каза по време на откриването директорът на Регионална дирекция по горите, инж. Петър Заяков. Той припомни, че през 2008 година пожарите са унищожили площ от 2900 дка гора. Само за три години до 2011 терените площите са възстановени с процент на прихващане 83 %. За жалост в същите участъци са унищожени от 2016 до 2018 площи от 1060 дка.

Поредна зелена инициатива обедини представители на община Стара Загора, областна администрация Стара Загора, Радио „Стара Загора" и Регионална дирекция по горите - Стара Загора и Териториално подразделение „Горско стопанство" Стара Загора

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | време | гора | Регионална | дирекция | горите | фиданки

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори