Ромина от Стара Загора се нуждае от помощ

Детето учи във II клас, в 9-то ОУ '' Веселин Ханчев" в града на липите. Заболяването изисква терапия със скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лева на месец. В момента е настането по спешност в отделение по Онкохематология, УМБАЛ "Св. Георги", гр. Пловдив.

 28.02.2021 15:13
Ромина от Стара Загора се нуждае от помощ

9-годишната Ромина Дичева Нончева от Стара Загора се бори с коварнатат болест левкемия. Детето учи във II клас, в 9-то ОУ '' Веселин Ханчев" в града на липите. 

В момента е настането по спешност в отделение по Онкохематология, УМБАЛ "Св. Георги", гр. Пловдив.

Заболяването изисква терапия със скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лева на месец. За съжаление преди няколко месеца бащата на Ромина е изгубил битката с рака и семейството е без мъжка опора /финансова и морална/. Сумата за лечението е непосилна за семейството.

Родителите на децата от класа на Ромина се самоорганизират и доброволно събират средства в помощ на нея и майка й. „Няма минимална или максимална сума, нека всеки помогне, ако има желание и според възможностите си!", споделят организаторите.

Предстои провеждането на благотворителни базари в парк „Пети октомври" на 6 и 13 март, за времето от  10:30 до 16:30.

На 6-ти март ще предложим ръчно изработени от деца картички за 8 март, ще има сувенири, свързани с празника на жената, каза за stz24.com Гергана Иванова една от майките, ангажирани с кампанията.

Много хора предлагат да донесат за базарите гривнички и плюшени играчки за децата, добави тя.

Базарът, който се проведе вчера в градинката до Пингвините в Стара Загора е преминал успешно. Сред продадените артикули са картички, гривнички и мартеници. Тези от мартеничките, които са останали, са закупени от един от родителите.

Организира се и кампания за поставяне на кутии за дарения в града. Една от кутиите ще бъде поставена в школа по рисуване.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | клас | Веселин | Ханчев | семейството | Ромина

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори