АС-Стара Загора: Няма основание за отмяна на заповедта за вечерен час

Определението от днес на Административния съд по жалбата на Михаил Михайлов срещу заповедта на Гергана Микова подлежи на обжалване.

 02.04.2020 17:59
АС-Стара Загора: Няма основание за отмяна на заповедта за вечерен час

В Административния съд в Стара Загора е постъпила жалба от Михаил Михайлов срещу заповедта на Областния управител, издадена на 31 март, с която е въведен вечерен час от 1 април на територията на област Стара Загора.

По жалбата е образувано административно дело № 181/2020 година. Изложени са доводи за незаконосъобразност на оспорената заповед, по съображения за постановяването й при липса на законово регламентирана компетентност, при неспазване на изискванията за форма и съдържание на акта и в нарушение на чл.35, ал.1 от Конституцията на РБългария, чл.2 от Протокол № 4 към Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи и чл.6 от Хартата на основните права на Европейския съюз.

С жалбата е направено и искане да бъде постановено спиране изпълнението на оспорения административен акт.

След преценка на материалите по делото съдът намира, че искането на Михайлов за спиране изпълнението на Заповед № РД-ЗД-17/ 31.03.2020г., издадена от Областния управител на област Стара Загора е неоснователно, поради което с Определение № 94/02.04.2020 г. го оставя без уважение.

"В случая възможността за настъпването на значителни или труднопоправими вреди за оспорващия от изпълнението на Заповед № РД-ЗД-17/ 31.03.2020г. на Областния управител, нито е мотивирана, нито е доказана по начин, който може да обоснове наличието на законоворегламентираните условия и предпоставки по чл. 166, ал. 2 във връзка с чл. 180, ал. 2 от АПК за спиране изпълнението на обжалвания общ административен акт", пише в част от определението.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

Ще обжалвам задължително, коментира пред stz24.com Михайлов. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Стара Загора | жалба | 2020 | административен съд | жалбата | вечерен час

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори