Седмица на бащата в Стара Загора

Може да се включите в инициативите за бащи и деца

 12.11.2019 12:25
Седмица на бащата в Стара Загора

“Истинският мъж не обича да говори празни приказки“. Под това мото от 11 до 17 ноември на територията на цялата страна се провежда Седмица на бащата, инициатива, която за шеста поредна година поставя въпроса за осъзнатото бащинство и предлага десетки възможности децата и техните родители да прекарат заедно повече време.

В Седмицата на бащата, Сдружение “Самаряни” организира три инициативи, които ще насочат вниманието върху специалната връзка между бащата и децата. Четенето на приказки е едно от нещата, които изграждат качествена връзка и осигуряват възможност за хубаво време между родителите и децата.

На 12 ноември,  в “Къщата на семейството и общността” в село Калитиново, от 17:30 ч., деца и техните татковци ще четат любими детски приказки. А през целия ден, майки и деца ще пекат ароматни кексове, за да почерпят всички участници в специалната вечер.

На 13 ноември, в интервала от 16:00 ч. до 18:00 ч., екип от Сдружение “Самаряни” ще проведе улична кампания на места, където се срещат деца и татковци - по пешеходната зона, спортната зала, детската градини, училището. При срещите с деца, придружени от своя баща или друг мъж, техен близък или роднина, на детето ще бъде предложено да си изтегли свитък от специална кутия, на който ще бъде написан откъс от приказка. Какво ще се случи по-нататък?...

Най-специалното събитие в Седмицата на бащата ще бъде на 14 ноември, от 17:00 ч., в залата на Сдружение “Самаряни”, а именно - “Вечер на приказката” със специалното участие на любимия автор на детски приключения, книги и игри - Никола Райков. Деца и бащи ще бъдат предизвикани да говорят за любимите си детски герои и книжки и ще се докоснат до "Добросъците: невидим свят", и приказката-игра "Добросъците".  

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | деца | бащата | Самаряни | приказки

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори