Стара Загора подкрепя хората с редки болести

Всеки, който желае да подкрепи инициативата, трябва да си избере един от цветовете, символизиращи многообразието на редките заболявания - зелен, розов, син.

 28.02.2022 08:26
Стара Загора подкрепя хората с редки болести

На 28 февруари се отбелязва Международния ден на редките болести. Стара Загора също ще изрази своята съпричастност с хората с редки болести и необходимостта от промени, за да могат те да имат достоен живот, лечение и профилактика.

Всеки, който желае да подкрепи инициативата, трябва да си избере един от цветовете, символизиращи многообразието на редките заболявания - зелен, розов, син.
Днес, от 13:00 до 15:00 часа, облечени в избрания от вас цвят, посетете офиса на Сдружение "Самаряни", където ще можете да се снимате с надписа: "ПОДКРЕПЯМ ХОРАТА С РЕДКИ БОЛЕСТИ!". Направената снимка ще бъде споделена в социалните мрежи. Можете да си направите и селфи и сами и да качите своята снимка в профилите си в социалните мрежи с #РедкитеСаМного #РедкитеСаСилни #РедкитеИматДостойнство. Разкажете на всички свои приятели и ги поканете да направят същото.
От 15:30 до 18:00 часа, можете да се присъедините към организаторите в парк "Зеления клин", където ще бъдат пуснати балони в небето и раздадени информационни материли.

По статистика на Световната здравна организация в България хората с редки болести са 5% от населението, което означава, че у нас са засегнати около 350 000 души. Дължат се на генна мутация, която предизвиква липса на активност на даден ензим. 75% от пациентите с редки болести по света са деца. Познати са над 6000 вида различни редки заболявания. Всеки 20-ти човек в България е потенциално засегнат от такова заболяване, но за съвсем малка част от редките болести – само 5% – е налично лечение, а за останалите 95% все още няма одобрена лекарствена терапия. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Стара | Загора | сдружение "Самаряни" | хора с редки болести

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори