Стара Загора посреща XXIII Фестивал на маскарадните игри

Античният форум „Августа Tраяна“ отново ще бъде сцена за стотици кукери, бабугери, арапи, старци и други шумни и колоритни персонажи от цялата страна.

 23.03.2024 08:50
Стара Загора посреща XXIII Фестивал на маскарадните игри

Стара Загора посреща XXIII Фестивал на маскарадните игри на 23 март /събота/. 

Античният форум „Августа Tраяна“ отново ще бъде сцена за стотици кукери, бабугери, арапи, старци и други шумни и колоритни персонажи от цялата страна. Хлопки и чанове ще огласят центъра на града в съботния ден, а началото на събитието е предвидено за 9.30 часа с традиционното дефиле на участниците. Малко след тях, възпитаниците на старозагорските детски градини ще покажат своите шарени костюми. Жителите и гостите на града ще станат свидетели на прогонването на студа, тъмнината и лошотията.

Част от пъстроцветната програма тази година са и Дервишката група на читалище „Отец Паисий-1890“ – село Лесичово, община Пазарджик, която ще представи обичая „Дервишовден в Лесичово“, вписан в Националната листа на нематериалното културно наследство "Живи човешки съкровища-България" през 2014 г. 

Организатори на един от най-колоритните и атрактивни фестивали в България са Община Стара Загора, НЧ „Николай Лилиев 2005“, НЧ „Настроение 2017“ и  Регионален исторически музей.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | посреща | Фестивал на маскарадните игри

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори