Стара Загора се включи активно в кампанията "Капачки за бъдеще"

От 10 до 14 часа капачки пристигаха от града на липите и от съседни общини. Мястото на пункта бе Парк Мол Стара Загора. И този път Обществен дарителски фонд - Стара Загора се ангажира с проявата. На старозагорската организация помогнаха и доброволци.

 24.10.2020 15:36
Стара Загора се включи активно в кампанията "Капачки за бъдеще"

Отново сериозна подкрепа на кампанията "Капачки за бъдеще" в Стара Загора. От 10 до 14 часа капачки пристигаха от града на липите и от съседни общини. Мястото на пункта бе Парк Мол Стара Загора. И този път Обществен дарителски фонд - Стара Загора се ангажира с проявата. На старозагорската организация помогнаха и доброволци.

"Надяваме се да отново да сме събрали голямо количество и този път, по време на кампанията през юни събрахме 1 тон и 200 хиляди. Дано отново да се доближим до тази цифра. Радваме се, че има хора, които идват от Гурково, от Казанлък, от Нова Загора от Старозагорски миненални бани, както и хора с малки деца, което означава, че децата се учат, че ресурсите не трябва да се разхищават и това, което е непотребно, може да бъде полезно за някой друг", каза пред stz24. com Катя Дянкова от Обществен дарителски фонд.

Кампанията е национална и е изградена изцяло на доброволен принцип. За три години инициативата е събрала и предала за рециклиране над 400 000 кг. пластмаса. Със средствата са подменени амортизирани кувьози в 22 общински болници, а други 14 са подпомогнати с апаратура, необходима за грижата за бебета и малки деца.

Даниела Бубанова дойде от Казанлък за да донесе капачки, събирани от нейното семейство и от познати. "Участваме и ние, защото с нещо, което е излишно, може да се направи добро", убедена е тя.

Принос в благородната инициатива ще има и малката Габи от Стара Загора. Тя е на пет години и половина.

"Събираме капачки, защото трябва да се подкрепя всичко, което е за доброто за децата" , обясни майка й Кристияна. Участия взеха и редица учреждения, които трудно могат да се изброят. 

Кампанията се проведе днес в общо 16 от големите градове в страна. Организаторите Лазар Радков и Мартина Йорданова напомнят, че 100% от всички дарения, които получават, отиват за медицинска апаратура.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Кампанията | активно | капачки | за бъдеще | се включи

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори