Технологичният фестивал Zara Tech Spring с второ издание през април в Стара Загора

Тази година събитието е в нов формат и отново ще срещне местната IT общност с водещи специалисти експерти от технологичната индустрия

 19.03.2024 17:26
Технологичният фестивал Zara Tech Spring с второ издание през април в Стара Загора

От 13 до 21 април 2024 в Стара Загора ще се проведе второто издание на технологичния фестивал Zara Tech Spring. Организатор е Асоциация IT Стара Загора, а целта на инициативата е събере местната IT общност, като постави важни теми и водещи тенденции в сектора през 2024. 

Zara Tech Spring се завръща в нов формат. Фестивалът стартира с уикенд събитие на 13 и 14 април, насочено към IT специалистите в града и региона. В рамките на два пълни дни водещи лектори ще споделят знания и опит. Те ще очертаят настоящите и бъдещите тенденциите в някои от най-актуалните технологични направления - изкуствен интелект (AI), machine learning, облачни технологии, киберсигурност, различни DEV Talks, Startups и други. На сайта www.zaratech.bg вече са публикувани първите лектори, а следващите дни ще се обявяват поетапно и останалите специалисти. Очаква се в двата дни да презентират близо 20 професионалисти от водещи компании в България. Организаторите от IT Стара Загора споделят, че както и миналата година голяма част от лекторите са стартирали своя път от Стара Загора, а днес заемат ключови позиции в различни български и международни организации.

На 15 април предстои „СвръхКонференция за ученици“. Събитието ще събере ученици от гимназиите в града и региона и ще ги срещне с вдъхновяващи специалисти от различни сфери. Целта е младежите да научат повече за възможностите за реализация в професиите на бъдещето като почерпят опит от успешни хора в България. Събитието ще бъде интерактивно, ще насърчи активното участие на учениците и всеки от тях ще получи сертификат за участие.

За втори път в рамките на Zara Tech Spring ще се проведе и работилницата за момичета Rails Girls Stara Zagora. Световната инициатива стъпва отново в града, за да помогне на нови 30 дами без опит в програмирането да се докоснат за първи път до технологиите с помощта на опитни ментори.

Кандидатстването вече е отворено на bit.ly/4cozBVS.

Участието във всички събития от Zara Tech Spring 2024 е безплатно благодарение на генералния партньор на инициативата - хостинг компанията SiteGround. Към партньорите на фестивала се присъединяват и Европейският цифров иновационен хъб “Загоре”, компанията IBM и IT фирми от града и региона.

Участниците имат възможност да закупят и дарителски билет с благотворителна кауза - приходите ще отидат за организирането на Годишния хакатон за ученици през месец юни.

За повече информация и регистрация за събитията - www.zaratech.bg, както и на страниците в социалните мрежи Facebook, Linkedin и Instagram.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери града | Стара | Загора | ученици | април | водещи | региона | tech | zara | spring

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори