Трета номинация за Годишните награди "Добрият Самарянин" 2023

Към тази номинация се присъединяват и членовете на инициативния комитет, с настоящия председател Николай Спритов, които също разказват за вдъхновението и ентусиазма, с които Кристиан се впуска и увлича съмишленици, организирайки благотворителен базар в подкрепа на недоносените деца в Клиниката по неонатология към старозагорската болница.

 07.11.2023 16:07
Трета номинация за Годишните награди "Добрият Самарянин" 2023

УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД, Стара Загора, изказва своята благодарност и предлага 17-годишният ученик Кристиан Конов да бъде номиниран за Годишните награди "Добрият Самарянин" 2023 г.

Към тази номинация се присъединяват и членовете на инициативния комитет, с настоящия председател Николай Спритов, които също разказват за вдъхновението и ентусиазма, с които Кристиан се впуска и увлича съмишленици, организирайки благотворителен базар в подкрепа на недоносените деца в Клиниката по неонатология към старозагорската болница.

Младите хора споделят: "Той е млад, амбициозен човек, пример за всички нас. Смятаме, че той е достоен да бъде сред номинираните за Годишните награди "Добрият Самарянин" 2023, поради неговия стремеж към добротворство, появявата на примери на съпричастност и милосърдие."

Добротворецът: Кристиан Конов, който увлича свои съученици, приятели и доброволци в дарителска инициатива, в подкрепа на недоносените бебета в Стара Загора

Добротворството: Всичко започва, когато Кристиан, към онзи момент - председател на Ученическия съвет на Професионалната гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня", заедно със своите съученици обмислят как да отбележат патронния празник на гимназията. Кристиан, в чието сърце доброто е на особена почит, предлага на Ученическия съвет да организират благотворителна инициатива. Всички харесват идеята и гласуват за нея. И така започва планирането на благотворителен базар на открито. В началото не могат да определят каузата, която да бъде подкрепена, но подготовката е в пълна сила, а Кристиан е сред най-дейните, поемайки голяма част от процеса по мотивиране и включване на съучениците си, ръководството на училището и учителите. Той обмисля къде е най-подходящото място за подкрепа и коя да бъде каузата, така че всички - участници, доброволци и дарители, да прегърнат каузата с радост, да се чувстват удовлетворени от усилията и резултата от благотворителността. Решава да обсъди идеите си и със своята майка, д-р Майя Узунова, която насочва мислите му към недоносените бебета и тяхната нужда от подкрепа, за да успеят да пораснат и да се развият пълноценно. Това силно впечатлява Кристиан и той предлага тази кауза на своите приятели. Единомислени и вдъхновени, те продължават заедно да планират и обмислят бъдещите си действия, за да се случи благотворителния базар с ясната кауза - подкрепа за недоносените бебета в Детска неонатология към УМБАЛ "Проф Д-р Стоян Киркович" АД, в Стара Загора.
Сплотени и единни, под ръководството на Кристиян, всички полагат огромни усилия, а атмосферата е приятна и творческа. Дълги часове, младите хора изработват украса и продукти, които да предложат на базара. На 28.04.2023 г., след официалната част по отбелязване на патронния празник в памет на "Райна Княгиня", всички гости, учители, ученици и родители се отправят към красиво украсените маси на базара. Включват се много хора. Всичко предложено на базара - вкусна храна, бижута, картини и др., е било разпродадено, а събраната сума е в размер на 822,50 лв.
Всички са особено щастливи, участниците - благодарни от добрата организация, осъществена под ръководството на Кристиан, и удовлетворени от възможността да помогнат на недоносените бебета. 

Николай Спритов завършва своята номинация с думите: "Смятаме, че тази инициатива се получи отлично и нашата идеята е тя да се превърне в традиция в нашето училище. На 03.05.2023 г., с договор за дарение, дарихме набраната сума на отделението по „Неонатология" и се почувствахме особено щастливи. Благодарим на Кристиан, че ни вдъхнови и ни показа, силата на благотворителността."

Възможността за номиниране на добротворци ще продължи до 10 ноември, включително, а Церемонията по връчването на Годишните награди "Добрият Самарянин" ще се проведе на 11. декември (понеделник), от 19:00 часа, в концертната зала на Държавна опера - Стара Загора. 

Номинации ще се приемат на dobro@samaritans.bg, както и лично на адрес: гр. Стара Загора, ул. "Патриарх Евтимий" № 57, в Централното управление на Сдружение „Самаряни" или в специалната пощенска кутия на доброто, позициониранa на Централна поща - гр. Стара Загора.


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | подкрепа | базар | бебета | Годишните | Кристиан | номинация | недоносените | 2023

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори