Успешно приключи второто издание на BASE в Стара Загора

В него се включиха близо 40 участници с идеи за собствен бизнес.

 06.02.2024 12:33
Успешно приключи второто издание на BASE в Стара Загора

Завърши второто издание на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASЕ в Стара Загора. В него се включиха близо 40 души, а от тях 20 проекта се бориха за разпределяне на наградния фонд от 10 000 лева.  

В продължение на 12 седмици участници от Стара Загора, Казанлък, Димитровград, Ямбол, Севлиево и Плевен с идеи за собствен бизнес или с вече стартирал такъв посещаваха безплатни лекции, посветени на важни за всеки предприемач теми - финанси, продажби, маркетинг, счетоводство, човешки ресурси, правни норми, презентационни умения и други. Техни ментори бяха доказали се опитни експерти от бизнеса у нас. 

На финала на обучението участниците трябваше да подготвят подробни бизнес планове за своите проекти. На специална церемония на 01.02.2024 г. финалистите представиха идеите си пред жури. 

Сред тях имаше фирма за модулни къщи, фотография на домашни любимци, къща за гости, приключения и преживявания в Родопите, студио за графичен и уеб дизайн, бранд за диво къмпингуване, бижута от полимерна глина, сувенири със традиционни шевици, школа по китара и други.

Първата награда си поделиха два от проектите в програмата. Единият е мобилният културен център със собствен календар „Книжарница в куфар“ на Райна Димитрова, а другият - Art D'Iva Cocktails на Ивелина Герджикова-Дончева. Интересно съвпадение е, че и двете дами изкарват години в чужбина, след което решават да се завърнат в страната и конкретно - в Стара Загора, за да развиват проектите си.

Второто място зае Валентина Пейчева с Val Wool Rugs  - бранд за ръчно тъкани черги, пана и шалове с уникален и свеж дизайн от естествени материали.

На трето място се класира Станислав Колев с неговата идея за тапас бар - заведение, което съчетава културни събития, бар атмосфера и мезета тип тапас.

Победителите получиха част от наградния фонд от 10 000 лева. 

„С втората ни група предприемачи доказахме, че в града и региона има много смели и креативни хора с изключителни идеи, които наистина могат да променят средата към по-добро”, сподели Боряна Пейчева от Асоциация „IT Стара Загора“, организатор на програмата в града.

От „IT Стара Загора“ планират ново издание на BASE в Стара Загора съвсем скоро.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | бизнес | издание | собствен | идеи

Къде няма вода
17.04.2024 13:43

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори