Tech Academy 2024 - ноу-хау за успешни бизнес практики за ученици

Безплатната 3-седмична лятна академия на AIBEST за гимназисти с технически профил ще се осъществи в партньорство с Община Стара Загора

 27.06.2024 12:09
Tech Academy 2024 - ноу-хау за успешни бизнес практики за ученици

Асоциацията на иновациите, бизнес услугите и технологиите (AIBEST), съвместно с Infragistics и Scalefocus, организира безплатна лятна техническа академия в Стара Загора. Образователната инициатива е насочена към ученици от 10 и 11 клас и ще се проведе в периода от 9 до 30 юли. Поредният принос от иновативния бизнес в полза на съвременния тип образование се осъществява в партньорство с Община Стара Загора.

Tech Academy 2024 стартира на 9 юли с откриващо събитие. На него ще бъде представено заданието, по което гимназистите ще разработват проект за срок от 3 седмици.  Възпитаниците на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ и Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ ще бъдат разделени на отбори от по 4 до 6 души и ще работят по задачата в екип. 

Учениците ще обмислят идеите си, следвайки процесите в бизнеса - Tech Academy ще им даде ноу-хау за успешните практики години, преди да са навлезли в професионалната сфера. Това ще се случва с напътствията на ментори, представители на най-големите български и международни IT компании, членове на AIBEST.

„Радваме се, че към инициативата има толкова голям интерес от страна на училищата с технически профил в Стара Загора и техните възпитаници! Това ще бъде изключително полезно за учениците - както и в настоящия етап на образованието им, така и в бъдеще, когато благодарение на подобни инициативи ще развият ключови умения за реализацията си. А именно работа в екип, спазване на срокове, ефективен брейнсторминг, презентиране на проекти и други”, коментира изпълнителният директор на AIBEST Наталия Георгиева.

Менторите на академията пазят в тайна конкретното задание, което учениците ще получат. Издават само, че задачата ще бъде свързана с образованието и успешен проект би могъл да се използва за улеснение на учениците, ако бъде внедрен. Компетентно жури от представители на бизнеса, местната власт и Регионалното управление на образованието - Стара Загора, ще отличи екипите с най-добре изпълнени проекти  на финала на събитието - 30 юли.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери учениците | Стара | Загора | бизнес | образованието | academy | tech | aibest

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори