ВМРО Стара Загора внася програмата си „Образована раждаемост" на декемврийската сесия

Предвидените плащания за новородено старозагорче са 800лв., 1000лв. или 1200лв.

 28.11.2019 12:28
ВМРО Стара Загора внася програмата си „Образована раждаемост" на  декемврийската сесия

През месец февруари 2019г. ВМРО изработи  мотивирана и финансово обоснована „Програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на община Стара Загора". За ВМРО насърчаването на образованата раждаемост е основен приоритет. Заедно с финансовите разчети за прилагането й, още на 20 март 2019 г. тя бе изпратена до председателите на политическите групи в Общинския съвет на Стара Загора с молба за отношение и коментари. В тази връзка отново ще се предостави възможност за разглеждането й .

На 18 декември на сесия на Общинския съвет  патриотите ще внесат програмата, от която се очаква да се възползват приблизително между 1500 и 2000 старозагорски семейства. Предвидените плащания за новородено старозагорче са 800лв., 1000лв. или 1200лв. на родители съответно със средно образование, със степен "бакалавър" или степен "магистър". Средствата, които са необходими за изпълнението на предлаганата програма, годишно се очаква да възлизат на около 2 млн. лева.

"И нека не забравяме, че всеки поет ангажимент по време на предизборната кампания, трябва да бъде изпълнен!", категорични са от ВМРО.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | ВМРО

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори