Позиция на Възраждане - Стара Загора

Причините, поради които протестиращите граждани са гневни са много, но някои от тези причини са особено свързани с начина, по който хората изявиха недоволството си на 13 септември 2020 г. в град Стара Загора, пишат от Възраждане.

 16.09.2020 14:20
Позиция на Възраждане - Стара Загора

Възраждане - Стара Загора отговаря на позицията на ПП ГЕРБ - Стара Загора за проведения на 13 септември протест в града. 

"През последните 70 дни страната е разтърсена от протести с искане за оставка на Правителството, оставка на Главния прокурор и предсрочни избори. Тези протести обединяват множество граждани на Република България. Те са законни, мирни и демократични. Възраждане подкрепя протестите и исканията им, като голяма част от поддръжниците ни ежедневно взимат участие в тях. Ние сме активни граждани с позиция и считаме, че трябва да сме особено непримирими към несправедливостите и очевидните престъпления, за да се развиваме като общество. Това е не само наше право – това е наше задължение.

Причините, поради които протестиращите граждани са гневни са много, но някои от тези причини са особено свързани с начина, по който хората изявиха недоволството си на 13 септември 2020 г. в град Стара Загора.

Благодарение на управляващите, България се превърна в бунището на Европа - милиони тонове отпадъци се внесоха с тяхното разрешение.Унищожаването на тези отпадъци замърсява безвъзвратно водите, почвите и въздуха на България.

Актът от 13 септември е акт на гняв спрямо тази екологична бомба. Той е напълно логичен и далеч по-безопасен за хората" се казва в позицията.

От "Възраждане" пишат още, че очакват реакция на Прокуратурата не само за сагата с боклуците, но и за "изсичането на горите, източването на язовирите, застрояването на плажовете, безобразните концесии, скандалите около записите и снимките на Борисов, злоупотребите с европрограми".

Снимка: news.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери септември | Стара | Загора | България | Това | граждани | право | 2020 | middot | Възраждане

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори