Георги Първанов: Трябва да направим всичко възможно, за да удължим живота на комплекса "Марица изток"

"Това е предмет на сериозни преговори, договорености, на компромиси. Опасявам се, че сме изтървали момента да се преборим за съхраняването му като един от основните енергоизточници за страната. Ще бъде трудно, лошото е, че както по някои други въпроси, нямаме съюзници. Ние сме 2-3 държави в Европа, които отстояват нашата позиция", каза пред журналисти Първанов.

 09.06.2021 18:17
Георги Първанов: Трябва да направим всичко възможно, за да удължим живота на комплекса "Марица изток"

Трябва да направим всичко възможно, за да удължим живота на комплекса "Марица изток", заяви в Стара Загора президентът Георги Първанов (2002-2012).  "Това е предмет на сериозни преговори, договорености, на компромиси.  Опасявам се, че сме изтървали момента да се преборим за съхраняването му като един от основните енергоизточници за страната. Ще бъде трудно, лошото е, че както по някои други въпроси, нямаме съюзници. Ние сме 2-3 държави в Европа, които отстояват нашата позиция", каза Първанов.

Пред журналисти той коментира и  какво очаква от предстоящите избори на 11 юли.

"Хората ще имат тежката дума и ще ни поднесат една сложна ситуация, която повече от предишния път ще изисква преговори, компромиси", категоричен бе Първанов. "Ако и този път няма правителство, по-добре да си ходим", допълни той.

Президентът Георги Първанов (2002-2012) бе в Стара Загора, за да представи новата си книга „Пътуване към паметта – разкази за политиката“. Събитието се провежда в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ - Стара Загора.

В книгата ще прочетете разказите за периода на прехода и бурните политически години от модерната история на България. Перото на президента показва как са се взимали решенията, определяли бъдещето на България, какво се е случвало зад завесите при кризисни ситуации и какво преживява човекът, който казва да или не в тежките моменти за страната. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери избори | Стара | Загора | Георги | книга | Първанов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори