Кои са акцентите в дневния ред на предстоящата сесия на ОбС Стара Загора

Предстои да бъде приета промяна в Наредбата за рекламната и информационна дейност на територията на община Стара Загора, вносители на предложението са общинските съветници от "Възраждане". Причина стана билборд в Стара Загора, който пропагандира нетрадиционна сексуална ориентация и еднополовите бракове.

 24.01.2024 14:45
Кои са акцентите в дневния ред на предстоящата сесия на ОбС Стара Загора

55 точки влизат в дневния ред на заседанието утре, съобщи на пресконференция председателят на ОбС Ивета Лазарова. Две са извънредните точки. Едната касае сформиране на временната комисия, която разглежда документите за финансово подпомагане на процедури и дейности за асистирана репродукция, а другата е за отпускане на еднократна финансова помощ, уточни Лазарова.

Предстои да бъде приета промяна в Наредбата за рекламната и информационна дейност на територията на община Стара Загора. Вносители на предложението са общинските съветници от "Възраждане". Причина стана билборд в Стара Загора, който пропагандира нетрадиционна сексуална ориентация и еднополовите бракове.

„Не се допуска рекламно-информационните елементи да пропагандират под каквато и да е било форма омраза, насилие, расова, верска и етническа нетърпимост, нарушаване на обществения ред или поведение, накърняващо морала и добрите нрави“, ще бъде предложеният текст, уточни председателят на правната комисия в ОбС адвокат Стефан Анков.

"В първоначалния вариант се пледлагаше да се забрани нетрадиционна сексуална ориентация в рекламните материали, но съдебната практика сочи, че подобна редакция прави Общинският съвет уязвим по критерия „дискриминация“, коментира адвокат Велина Атанасова, зам.-председател на правната комисия в ОбС. 

Избират нов управител на общинското дружество "Мересев" ЕООД в Стара Загора 

Две нови временни комисии ще бъдат сформирани: едната е за изработване на проект за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора, а другата касае анализ и създаване на дългосрочна стратегия за повишаване на стандартите за хранене в детските и учебни заведения на територията на Община Стара Загора, посочи председателят на ОбС Ивета Лазарова.

Сред акцентите в дневния ред са и предложенията за избор на управител на общинското дружество "Мересев" ЕООД, както и приемане на Стратегия за управление на общинската собственост на Община Стара Загора за периода 2024 - 2027 г.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | комисия | председателят | Ивета Лазарова | кои са акцентите в дневния ред | на предстоящата сесия

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори