Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Старозагорски район: Ще работя за достъпно и съвременно здравеопазване

Красимир Вълчев подчерта, че в системата на висшето образование МОН предоставя най-много средства за специалността „Медицина“ и увери, че приемът по нея няма да бъде редуциран.

 27.03.2021 12:30
Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Старозагорски район: Ще работя за достъпно и съвременно здравеопазване

Ще бъда ангажиран с решаването на проблемите в сферата на здравеопазването и гарантирам, че Стара Загора ще остане център на висшето медицинско образование. Това заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на „ГЕРБ – СДС“ в Старозагорски избирателен район Красимир Вълчев по време на онлайн среща с участието на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, ръководството на Тракийския университет, директори на болници, регионалната колегия на Българския лекарски съюз, РЗИ, лични лекари и медицински специалисти.

Красимир Вълчев подчерта, че в системата на висшето образование МОН предоставя най-много средства за специалността „Медицина“ и увери, че приемът по нея няма да бъде редуциран.

Сред приоритетите за област Стара Загора, по които той ще работи през следващите две години, са подкрепа на държавните и общинските болници, финализиране на процеса по прехвърляне на собствеността на АГ комплекса в Стара Загора от държавата на Общината, която след ремонт да съсредоточи на едно място общинската доболнична помощ, както и обновяване на Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Министърът на здравеопазването посочи, че медицината в Стара Загора е на много добро ниво и държавата осигурява всичко необходимо, за да обезпечи лечението на пациентите.

„През миналата година се увеличиха стойностите на клиничните пътеки, както и възнагражденията в болниците. На медиците на първа линия в борбата срещу COVID-19 осигуряваме по 1000 лева на месец. На 26 март Министерски съвет одобри още 96 млн. лева по бюджета на Министерството на здравеопазването за закупуването на Ремдесивир и за допълнителните възнаграждения за пряко ангажираните с лечението на коронавируса за месец април. През 2021 г. лекарите във всички болници в страната получават на месец по 600 лева допълнителни средства, медицинските сестри – по 360, а санитарите – по 120 лева“ – каза проф. Ангелов. Той добави, че здравеопазването става основен приоритет през следващите 4 години.

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора проф. д-р Йовчо Йовчев заяви, че са видими усилията на държавата за финансиране на лечебните заведения и през последната година са осигурени значителни средства за обезпечаване на дейността на COVID-отделенията и Клиниката по инфекциозни болести към болницата.

Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков изрази благодарност към министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за подкрепата му за разкриването на нови специалности, ориентирани към потребностите на пазара на труда. Ръководителят на висшето учебно заведение в Стара Загора сподели, че университетът се радва на все по-голям интерес, особено към специалност „Медицина“. За предварителния изпит желание са заявили над 450 кандидат-студенти.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери лева | Стара | Загора | образование | проф | средства | здравеопазването | Красимир | Висшето | Вълчев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори