Младите социалисти в Стара Загора са обезпокоени от разпродажбата на общинска собственост

Тревогата си те изразиха чрез Позиция на Младежкото обединение.

 30.01.2020 13:27
Младите социалисти в Стара Загора са обезпокоени от разпродажбата на общинска собственост

Младите социалисти в Стара Загора са сериозно обезпокоени от намеренията на общинското ръководство масово да разпродава  общинска собственост, става ясно от прессъобщение до медиите.

Тревогата си те изразиха чрез Позиция на Младежкото обединение в БСП-Стара Загора. С нея младежите се обръщат към кмета и местния парламент и ги призовават за разум в името на интереса на старозагорци.

Цифрите в Годишната програма на Община Стара Загора сочат, че се планира продажба  чрез търг  на 211 имота и очаквания приход е в размер на  1 900 000лв. без ДДС. Разглеждайки приходите от отдаване под наем на общинска земя и имоти, заложени в годишната програма за 2020г.  е видно, че те са в размер на 1 360 000лв. Сравнявайки със същите показатели през 2019-та и 2018-та се вижда, че приходите от продажба и наем на общински имоти са приблизително аналогични.

Младите хора питат кметът Живко Тодоров, внесъл  проекта на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2020г.:

§  Добър стопанин ли е Община Стара Загора след като масово разпродава собствеността си?

§  Защо не се работи в посока предлагане на атрактивни условия за наематели?

§  Как тази разпродажба на общинска собственост осигурява висока социална и икономическа ефективност – един от основните принципи, залегнали в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост?

§  Тази разпродажба създава ли благоприятни условия за развитие на бизнеса или може би е редно да попитаме чий бизнес развиваме?

§  Общинска администрация задава ли си въпроса защо инвеститорите не проявяват интерес към Община Стара Загора? Работи ли се въобще в посока на тяхното привличане или целта е усвояване на средства и привидна дейност за развитие на Стара Загора без капка планиране?

§  Защо строим индустриални зони, които пустеят, така ли ще заместим и компенсираме в бъдеще комплекс „Марица-изток", който е пред затваряне?

§  Цели ли Община Стара Загора да увеличи приходите в хазната си чрез продажба на имоти вместо да търси възможности за увеличаване на приходите в общината чрез самоиздръжка?

От Младежко обединение призовават за преосмисляне на  намеренията, заложени в кметския проект за масова разпродажба на общинска собственост. „Общинската собственост е дълготраен материален актив, който може да донесе повече приходи, ако бъде отдаван под наем вместо разпродаван. Нека от Община Стара Загора покажат реални действия и загриженост за нашето бъдеще, защото ние сме тук, работим и отглеждаме децата си в България и не искаме да ни принуждават да напускаме родината си!", подчертаха младите социалисти на свое заседание.Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Община | програма | чрез | приходите | Общинска | собственост | имоти | обезпокоени | млади социалисти | sect | общинска собственост

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори