Новият областен управител на Стара Загора встъпи в длъжност

На събитието присъстваха старозагорските депутати от ПП „Продължаваме промяната“ Радослав Василев и Атанас Михнев. Г-н Чолаков пожела на проф. Василев здраве и успех на новия му пост. „Времето е трудно, предизвикателствата са много, но аз вярвам, че ще се справите с тях“, каза той.

 24.01.2022 11:42
Новият областен управител на Стара Загора встъпи в длъжност

Новият областен управител проф. Наско Василев получи днес Печата на областния управител от своя предшественик Иван Чолаков. 

На събитието присъстваха старозагорските депутати от ПП „Продължаваме промяната“ Радослав Василев и Атанас Михнев. Г-н Чолаков пожела на проф. Василев здраве и успех на новия му пост. „Времето е трудно, предизвикателствата са много, но аз вярвам, че ще се справите с тях“, каза той.

„Действително област Стара Загора, както и страната, са изправени пред редица предизвикателства – сложна пандемична обстановка, енергийна зависимост, климатични и демографски промени, свързани с преструктуриране на икономиката и бизнес средата. За решаването на тези проблеми ще са необходими координация и взаимодействие между изпълнителната и местната власт за осигуряване на съответствие между националните и регионалните интереси. Ще работя в пряко взаимодействие с държавните институции, кметовете на общините от областта,  председателите на общинските съвети, директорите на дирекции и управителите на лечебните заведения и на образователните институции за решаване на тези проблеми“, заяви проф. Василев.

Като основен приоритет в своята работа той посочи реализирането на инвестиционни програми и проекти на територията на комплекса “Марица Изток”, насочени към развитие на региона. „На дневен ред стои въпросът как ще се преструктурира този отрасъл, защото той е особено важен за област Стара Загора, но е от значение и за икономиката на цялата страна. В комплекса работят десетки хиляди хора и тяхната съдба трябва да бъде ясна“, каза новият областен управител. „Привличането на повече чуждестранни инвестиции и създаването на индустриални зони и около други селища в региона освен Стара Загора, ще е друг акцент в работата ми“, обясни проф. Василев.

Представянето на богатото културно-историческо наследство на региона на българския и на международните туристически пазари с иновативни и съвременни рекламни средства, също бе посочено сред приоритетите на областния управител.

В края на своето обръщение проф. Василев изказа благодарност на ПП „Продължаваме промяната“ и нейните коалиционни партньори за гласуваното доверие. Уверявам Ви, че ще направя всичко по силите си, за да изпълня задачите, които съм си поставил. Надявам се, че заедно с всички, които желаят положителната промяна в България да се случи, ще успеем“, каза той.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | проф | управител | областен | каза | Василев | региона | Чолаков | Продължаваме

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Сияна 24.01.2022 14:43

А кои ще са заместниците? Да не са пак 4-5


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори