Шествие на "Безсмъртният полк" в Стара Загора за седма година

На 9 май, понеделник, от 18 часа пред Паметника на съветския воин в парк „Митрополит Методий Кусев" заедно ще отдадем почит на загиналите воини, се посочва в прессъобщение до медиите.

 09.05.2022 08:39
Шествие на "Безсмъртният полк" в Стара Загора за седма година

Общинският  съвет на БСП – Стара Загора, Общинският съвет на Българския антифашистки съюз, ПП „Русофили за възраждане на Отечеството", Национално движение „Русофили"- Стара Загора и други леви политически партии и сдружения организират честване на Деня на победата – 9 май.

На 9 май, понеделник,  от 18 часа пред Паметника на съветския воин в парк „Митрополит Методий Кусев" заедно ще отдадем почит на загиналите воини, се посочва в прессъобщение до медиите. Оттук ще тръгне Шествието на Безсмъртния полк като маршрутът е по булевард „Митрополит Методий Кусев" до Братската могила на загиналите антифашисти в парк „Пети октомври".

***
„Безсмъртният полк" е  обществена акция, чиято основна цел е да се опази българската антифашистка памет. В ежегодното шествие се включват  родственици и наследници на българи - участници във Втората световна война като част от Трети украински фронт. У нас инициативата се провежда от 2016 година и Стара Загора е сред градовете, които организират инициативата оттогава. Участието в „Безсмъртния полк" е доброволно.
 

 
 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | парк | Кусев | Методий | Митрополит | загиналите | полк

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори