Старозагорски доброволец от БСП помага в борбата срещу COVID-19

Младежкото обединение в БСП продължава да набира доброволци от областта, които ще се включат в акцията по подпомагане, инициирана от Парламентарната група на „БСП за България" в битката с коронавирус.

 24.11.2020 12:11
Старозагорски доброволец от БСП помага в борбата срещу COVID-19

Вече пети ден 27-годишният лекар Радослав Георгиев (вдясно на снимката) е при болните от коронавирусна инфекция. Той е един от доброволците на БСП от Стара Загора, които решиха да се впуснат в болничната помощ на своите колеги в специализираното отделение на Болница „Тракия парк".

„Воден от дълга си и предвид цялостната ковид картина взех решение да съм тук. Роден съм в деня на космонавтиката, но не съм си представял някога, че ще работя, облечен в скафандър. Това допълнително усложнява лекарската дейност на всички колеги. По 12 часа сме при пациентите, вода, телефон, храна и тоалет си позволяваме само в обедната почивка. Болницата е осигурила всички необходими дезинфектанти и средства на безопасност. ", разказва д-р Георгиев, който вярва, че здравето и благополучието на пациента са над всичко. Той работи в АГ отделението и дава дежурства в неотложните кабинети в Стара Загора и Чирпан.

 „Познавам ковид вируса от първия миг, който се настани  и у нас. Важно е да се знае, че при първото неразположение в човешкия организъм трябва да се потърси ОПЛ и да не се прибягва до самолечение. При младите, ако нямат придружаващи заболявания, лечението преминава бързо. Докато при възрастните над 70 години със съпътстващи диагнози – оздравителният процес се  забавя, поради усложнения. Пациентите са признателни и благодарят за всичко, добронамерени са. Неколкократно през деня и нощта се следят жизнените показатели на всеки. За обемната документация – няма да говоря.", споделя опита си  младият доктор, който е член на Младежкото обединение в БСП и председател на комисията по здравеопазване към общинския партиен съвет.

Той е убеден, че всеки трябва да се предпазва разумно, без прекаляване и със съответната дезинфекция. „Имаше мерки, които бяха излишни като КПП-та и маски на открито или при учениците с ограничителни линии, както и  „зелените коридори" няма да дадат очаквани резултати.", но ще проследим и последните въведени мерки", коментира д-р Георгиев. По думите му за справянето с вируса е нужно  мобилизиране на абсолютно всички.

Младежкото обединение в БСП продължава да набира доброволци от областта, които ще се включат в акцията по подпомагане, инициирана от Парламентарната група на „БСП за България" в битката с коронавирус. Социалистите препоръчват да не участват хора с придружаващи заболявания, тъй като е важно за всеки да бъде отговорен както за своето здраве, така и здравето на близките си. Доброволческата дейност ще се извършва в Ковид отделенията на общински болници, в здравни и социални служби.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | БСП | Георгиев | обединение | Ковид

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори