Кристиян Христов спечели Купата на кмета в автомобилното състезание "Писта Стара Загора"

Състезателят на АСК „Стара Загора“ взе вицешампионското място и в серия „Туринг“ по време на последния кръг от Националния шампионат по затворен маршрут, който се проведе в събота и неделя в града.

 19.11.2023 17:08
Кристиян Христов спечели Купата на кмета в автомобилното състезание "Писта Стара Загора"

Купата на кмета, връчвана традиционно на най-добре представилия се старозагорски пилот в автомобилното състезание „Писта Стара Загора“, тази година заслужи Кристиян Христов.

Състезателят на АСК „Стара Загора“ взе вицешампионското място и в серия „Туринг“ по време на последния кръг от Националния шампионат по затворен маршрут, който се проведе в събота и неделя в града. В категорията, в която се състезава тазгодишният носител на престижното отличие на кмета Живко Тодоров, първи завърши Димитър Кондев от „Ефко Рейсинг“, а третото място заслужи Иван Алексиев от АСК „Пулстарс“. Другото специално отличие  - приз „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров, взе Камен Василев.

Близо 50 екипажа бяха част от емблематичното състезание. Пилотите показаха умения в четири серии – „Лада“, „Макси“, „Туринг“ и „Спорт“. Между  обиколките, специално за публиката имаше и запомнящо се дрифт шоу. При откриването на рали шампионата, зам.-кметът на Стара Загора Павлина Делчева поздрави състезателите и им пожела безаварийно и успешно представяне.

На източния пътен възел на Стара Загора, неделният ден събра стотици зрители, които споделиха емоциите на професионалистите на пътя. В челната тройка при серия „Лада“ бяха Крум Крумов от ГАГА „Авала Сърбия“, Цветелин Велков от АСК Старт-М Криводол и Веселин Николаев от АСК „Шумен Аутоспорт“. В серия „Спорт“ на шампионската стълбичка се качиха Искрен Веселинов от АСК „911 Тийм“, Александър Антов от АСК „911 Тийм" и Александър Е. Димитров от АСК „Пулстарс“. В серия „Макси“ най-добрите бяха Пламен Камбуров от АСК „911 Тийм“, Венцислав Станев от АСК „КА-2 Рейсинг Тийм“ и Илия Царски от АСК „Автоцар Рали сервиз“. В отборното класиране първи завършиха АСК „Стара Загора“, втори бяха „Ефко Рейсинг“, а бронзовото отличие бе за „911 Тийм“.

„Писта Стара Загора“ и тази година подкрепи каузата на СНЦ „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ за повече разум и отговорност на пътя. По време на състезанието екипи на Международния младежки център, Центъра за подкрепа за личностно развитие и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни напомниха, че „Шофирането не е игра“. Младежката кампания включва специални стикери, които бяха раздадени на място, в няколко бензиностанции, но и ще бъдат давани при получаването на свидетелство за управление на МПС от сектор „Пътна полиция“ в Стара Загора. Инициативата на младите хора  отбелязва и Деня за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия, който тази година е на 19 ноември.

Престижното автомобилно състезание с дългогодишна история „Писта Стара Загора“ се организира от АСК „Стара Загора”, със съдействието на Община Стара Загора и Автомобилна федерация на България, както и подкрепата на десетки спонсори. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | място | Стара | Загора | състезание | бяха | отличие | писта | серия | тийм

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 danail mihailov 20.11.2023 10:29

Кристиян Христов става шампион в клас Туринг за годината ,а не вице шампион!


#2 danail mihailov 20.11.2023 10:36

3 в генералното класиране за2023 в серия Туринг е друг състезател от Стара Загора Нейко Нейков.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори