Състезанието „Писта Стара Загора“ се превърна в автомобилен празник за града

Млади и стари любители на високите скорости изживяха магията на състезанието, което е трети кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Организатори са Община Стара Загора, Автомобилен спортен клуб (АСК) - Стара Загора и Автомобилна федерация на България.

 27.09.2020 17:42
Състезанието „Писта Стара Загора“ се превърна в автомобилен празник за града

Стотици старозагорци се стекоха на източния пътен възел на Стара Загора, за да наблюдават майсторските изпълнения на пилотите, участници в  автомобилното състезание „Писта Стара Загора“. Млади и стари любители на високите скорости изживяха магията на състезанието, което е трети кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Организатори са Община Стара Загора, Автомобилен спортен клуб (АСК) - Стара Загора и Автомобилна федерация на България.

„Радвам се, че отново сме тук и можем да се насладим на спортната надпревара.

В тази малко странна година, това е едно от малкото спортни събития, които успяхме да организираме. Надявам се, че ще се насладим на невероятни емоции с много скорост и много адреналин. Пожелавам успех на всички и безаварийно шофиране”, каза при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

Според организаторите тази година е с най-многобройната група състезатели. Надпреварата се провежда за шести път след възстановяването й , общо за седемнадесети път. Участниците почетоха с минута мълчание паметта на наскоро починалия старозагорския пилот Данчо Георгиев.

В серия „Лада” победител стана Иван Лишев от АСК „Динамо”, следван от Евгени Семерджиев от АСК Стара Загора и Валери Илиев от АСК „Жико-мотоспорт”.

Искрен Веселинов от АСК „Даниел рейсинг” бе безапелационен в серия „Спорт”. На второ място се класира съотборникът му Йордан Методиев, а трети е Деян Куманов от АСК Стара Загора.

В серия „Туринг” се наложи Иван Влъчков от КА – 2 рейсинг тийм, следван от Косю Йорданов от Green Fox Motorsport Стоил Неков от АСК „Елена тиийм”.

В последната серия „Макси” при оспорвана надпревара първото място грабна Константин Маршавелов от КА – 2 рейсинг тийм, на секунди след него остана Илия Царски от АСК Автоцар рали сервиз, трети е Румен Киров от АСК Старт – М Криводол.

Отборният победител е КА – 2 рейсинг тийм.

Купата на кмета Живко Тодоров за най-добре представилия се старозагорски спортист отиде при Евгени Семерджиев, класирал се на второ място в серия „Лада”.

Призът „Fair Play пилот“, който се връчва в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров, взе Иван Бакърджиев от Хасково. 

Между сериите зрителите се насладиха на специално дрифт шоу, подготвено от пилоти  от Стара Загора и Раднево.

Имаше и дефиле на нови автомобили, в което бяха представени модели от различни марки и модели.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери място | Стара | Загора | България | Община | Иван | трети | серия | рейсинг | тийм

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 РЕЙХАН 28.09.2020 07:02

ОБЯВЯВАМ НАГРАДА ЗА ГЛАВИТЕ НА ТИКВАТА И ПЪРВАНОВ. ВЕЧЕН ЖИВОТ НА ПРИНОСИТЕЛЯ!


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори