В Стара Загора организират безплатни летни занимания за деца

В програмата „Лято 2020“ са включени събития организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Центъра за подкрепа за личностно развитие, Международен младежки център, Превантивно-информационен център по зависимости, Библиотека „Родина“ – детски отдел, Регионален исторически музей, Къща музей „Гео Милев“, както и много спортни клубове в Стара Загора.

 08.06.2020 11:40
В Стара Загора организират безплатни летни занимания за деца

За поредна година от 15 юни 2020 г. Община Стара Загора предлага на деца и ученици възможности за полезно и приятно прекарване на свободно време чрез безплатни разнообразни занимания и прояви през лятната ваканция.

В  програмата „Лято 2020“ са включени събития организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Центъра за подкрепа за личностно развитие, Международен младежки център, Превантивно-информационен център по зависимости, Библиотека „Родина“ – детски отдел, Регионален исторически музей, Къща музей „Гео Милев“, както и много спортни клубове в Стара Загора.

Заниманията са в различни области на науката, изкуството и спорта, така че всеки младеж или девойка да намерят най-интересното занимание за себе си. За желаещите да се включат се предлагат образователни програми по астрономия,  беседи и тренинги, литературни занимания, школи по живопис, приложни изкуства и тамбура, театрално майсторство, упражнения по кариерно ориентиране, викторини, забавни игри  и др.

За децата, които искат да спортуват, през лятото отварят врати клубовете по волейбол, спортна гимнастика, скокове на батут,  художествена гимнастика, плуване карате, тенис на корт, баскетбол, стрелба и лека атлетика. Желаещите да се включат в спортните занимания, трябва да се свържат с треньора, който е посочен като лице за контакт. Задължителни са подходящо облекло и обувки за желания вид спорт.

Всички занимания, включени в програмата, са безплатни. Занятията и проявите се водят при спазване на всички противоепидемични мерки, с не повече от 20 участници (съобразно квадратурата на помещенията се определя броя на участниците за спазване на необходимата дистанция).

Задължително преди включване на детето/младежа в занятия, родителят попълва Декларация за информирано съгласие.

Програмите на библиотека „Родина” са с предварително записване за участие от предходната седмица и се провеждат с до 10 деца.

Желаещите да се включат в спортните занимания ученици следва да се свържат с треньора, който е посочен като лице за контакт. За провеждането на тренировките е задължително подходящо облекло, маска и обувки за съответния вид спорт, както и явяването на желаещите поне 5 минути преди обявения час.

Всеки петък от 12 юни 2020 г. на сайта на Община Стара Загора и на фейсбук страницата „Образование- Стара Загора“ ще се публикуват проявите за следващата седмица. Предстои и издаването на специална брошура с информация за събитията и телефони за връзка с организаторите, която също ще бъде публикувана.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Стара | Загора | Община | занимания | организират | прояви | деца | безплатни | летни | 2020

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори