Тихомир Тенев, водач на листата на "Има такъв народ" в Стара Загора: Даваме думата на професионалистите

"Стара Загора, селата около големия град имат хиляди проблеми и ние трябва да започнем от някъде. Не случайно в нашата програма Администрация и електронно управление стоят на първо място. Спасението на микро, малък и среден бизнес е спасение за държавата. Енергетика, здравеопазване, туризъм – това са сектори, към които проявяваме приоритетно внимание", казва в интервю за stz24.com Тихомир Тенев.

 10.06.2021 08:28
Тихомир Тенев, водач на листата на "Има такъв народ" в Стара Загора: Даваме думата на професионалистите

Визитка: Тихомир Тенев, 49 години, семеен с две деца. Образование висше. Професионален опит повече от 20 години в сферата на енергетиката. Интереси в областта на спорта, риболова и места, на които човек може да остане сам със себе си, за да може да си подреди мислите.

Може ли първо да коментирате листата, която регистрирахте? Прави впечатление, че и при Вас има промени?

ПП „Има такъв народ“ се явява в 27-ми МИР – Стара Загора с листа от 21 кандидати за изборите на 11 юли. 5 са дамите, а останалите са мъже. Средната възраст на нашите кандидати е 39,5 години. Залагаме на професионалисти, експерти, хора с опит в сферата си и преди всичко отговорни, смели и честни, апостоли на промяната.  30 години демокрация и червено-сини правителства ни направиха бедна и корумпирана държава с огромно число икономически емигранти, 112-то място по свобода на словото, лоши социални системи, компрометирана съдебна система. Моята най-голяма болка е, че прокудихме младите хора и продължаваме да не им даваме основание да се върнат и реализират в Родината. Това е престъпление срещу нацията.

На изборите през април Слави Трифонов водеше листата в Стара Загора. Това сигурно беше помощ за местната структура. Отказът му сега няма ли да повлияе негативно на резултата?

Слави Трифонов е председател на ПП „Има такъв народ“ и има достатъчно много ангажименти с тази позиция. Определено имахме добър старт с неговото първо място в листата, но отказът му да я оглави отново е само потвърждение на неговите думи, че е време експертите да влязат в Парламента. Намирам това като много честен ход – другото е подмяна на вота на избирателя. В листата ни участват хора с добра експертиза. Затова уверявам, че ние наистина даваме думата на професионалистите. Безспорно нашата задача тук в Стара Загора става малко по-трудна, но аз виждам огромна подкрепа от хората, с които се срещам и надеждата им, което ме прави оптимист.  

Към какъв резултат се стремите?

ПП "Има такъв народ" регистрира листата си в РИК - Стара Загора 

Първо искам моите съграждани, нашите привърженици, да се чувстват свободни и сигурни сами и без натиск да решават. После трябва в много срещи с хората да представим програмата на Партията с нейните 18 сектора. Някои от тях са структуроопределящи за региона. Стара Загора, селата около големия град имат хиляди проблеми и ние трябва да започнем от някъде. Не случайно в нашата програма Администрация и електронно управление стоят на първо място. Спасението на микро, малък и среден бизнес е спасение за държавата. Енергетика, здравеопазване, туризъм – това са сектори, към които проявяваме приоритетно внимание. Развитието на наистина голяма, модерна и забелязана от инвеститори индустриална зона, ще гарантира икономически растеж. Ако искате отговор в цифра, смятам, че най-малко ще запазим резултата, а и ще дадем основание на повече хора да ни разпознаят, да ни се доверят и гласуват за ИТН. 

Каква ще бъде Вашата предизборна кампания? Готов ли е вече екшън планът й?

Кампанията ни, както и тази през април, ще бъде изцяло позитивна „от човек на човек“ и „човек с човек“. Наситена със срещи с експерти от екипа на „Има такъв народ“, активна, убеждаваща, с уважение към всеки участник в кампанията. За да стигнем до повече хора, ще търсим отново различни браншови организации, НПО-та, групи от хора, които до момента са ги търсили само по избори. Искаме да им дадем думата, да чуем техните предложения. Моите впечатления са, че те често са много рационални. Очаквам на срещи с хората от региона да дойдат Мика Зайкова, Иван Хиновски, проф.Чорбанов, Пламен Абровски и други. Останалото ще видите по време на кампанията.

Пожелаваме Ви успех!

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери години | място | Стара | Загора | повече | човек | Първо | хора | сферата | листата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори