Апелативният съд в Пловдив увеличи с две години присъдата за убийството на Стамбето

С присъда на Окръжен съд - Стара Загора подсъдимият е признат за виновен в това, че на 24.03.2021 г. в гр. Стара Загора, в офис на собствената му фирма за бързи кредити, умишлено умъртвил Станимир Иванов, като го застрелял със законно притежаван пистолет. Съдът е присъдил общо 240 000 лева на близките на пострадалия за обезщетение за нанесените им неимуществени вреди от престъплението.

 14.06.2024 14:03
Апелативният съд в Пловдив увеличи с две години присъдата за убийството на Стамбето

Пловдивският апелативен съд измени присъда на Окръжен съд – Стара Загора, с която е наложена присъда от 13 години затвор на Владимир Василев по делото за убийството на Стамбето. Наложеното наказание лишаване от свобода е увеличено от 13 на 15 години.

С присъда на Окръжен съд - Стара Загора подсъдимият е признат за виновен в това, че на 24.03.2021 г. в гр. Стара Загора, в офис на собствената му фирма за бързи кредити, умишлено умъртвил Станимир Иванов, като го застрелял със законно притежаван пистолет. Съдът е присъдил общо 240 000 лева на близките на пострадалия за обезщетение за нанесените им неимуществени вреди от престъплението.

Срещу присъдата в Пловдивския апелативен съд са постъпили протест от Окръжна прокуратура – Стара Загора, жалби от частните обвинители и от защитниците на подсъдимия, се посочва в прессъобщение до медиите.

Тезата на защитата е, че подсъдимият е действал правомерно и невиновно при условията на неизбежна отбрана, за да се защити от нападението на пострадалия С. И., което не е могъл да преодолее по друг начин, освен чрез използване на огнестрелното оръжие, което е имал в този момент.

Въззивната инстанция, предвид на доказателствата по делото, не установява нови факти, различни от възприетите от състава на окръжния съд. По делото е изяснена по категоричен начин  фактическата обстановка, в която липсват доказателства, че подсъдимият е осъществил престъплението при условията на неизбежна обрана.

Решението на Апелативен съд – Пловдив подлежи на обжалване и протест пред ВКС.

Снимка: stz24.com

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Пловдив | увеличи | подсъдимият | апелативният съд | присъдата за убийството на Стамбето

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори