Окръжната прокуратура в Стара Загора извършва разследване по случая с гонката и починалия Пламен Пенев

Предстои представяне на заключение от експертите за изясняване причините за смъртта на 58-годишния мъж, като сред възможните е и механична асфиксия.

 02.01.2024 15:05
Окръжната прокуратура в Стара Загора извършва разследване по случая с гонката и починалия Пламен Пенев

На 31 декември 2023 г. в Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство във връзка с получен сигнал за това, че на 30 декември 2023 г., вечерта, в гр. Стара Загора, след неподчинение на полицейско разпореждане и преследване с патрулни полицейски автомобили, е възникнало пътнотранспортно произшествие. Установено е, че П.П., на 58 г., е починал след принудителното му изваждане от автомобила от полицейските служители, се посочва в прессъобщение на прокуратурата до медиите.

След като случаят е докладван на дежурен прокурор от ОП-Стара Загора, незабавно са предприети действия с оглед изясняване на обективната истина. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване причините за смъртта на П.П., която е възложена на екип от трима съдебни медици от Съдебна медицина - гр. Пловдив. Предстои представяне на заключение от експертите за изясняване причините за смъртта на 58-годишния мъж, като сред възможните е и механична асфиксия. 

По случая с Пламен Пенев започва втора проверка на Инспектората в ОДМВР-Стара Загора 

Работата по изясняване на случая продължава, събират се голям обем от  доказателства за евентуално извършено престъпление по чл.123 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт при професионална непредпазливост от страна на полицейските служители.

Екип от наблюдаващи прокурори от Окръжна прокуратура-Стара Загора ръководи извършваните процесуални действия. Самото разследване е възложено от и.ф. главен прокурор на Република България на екип от следователи при Националната следствена служба, гр. София. В случай че се съберат достатъчно доказателства, ще се пристъпи и към повдигане на обвинения спрямо всички отговорни лица.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | прокуратура | неподчинение | изясняване | Окръжната прокуратура | извършва разследване | случая с гонката | починали Пламен Пенев | полицейско разпореждане

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Мисъл 03.01.2024 13:07

"Гордост е да служиш в редовете на България и МВР."


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори