Пловдивският апелативен съд остави в ареста обвинен в палеж на къща в Целина

Пред съда днес обвиняемият разказа, че синът на пострадалата искал да отвлече непълнолетната му дъщеря и да я направи проститутка. Сега семейството му и трите му деца живеят при роднини в село Здравец. Д. Д. и защитата му настояха съдът да освободи обвиняемия, за да се прибере при близките си и да защити децата си.

 25.01.2024 11:55
Пловдивският апелативен съд остави в ареста обвинен в палеж на къща в Целина

Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е взета най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо Д. Д. - обвинен в палеж на двуетажна къща в село Целина, област Стара Загора.

Срещу Д. Д. е повдигнато обвинение, за това, че на 2.01.2024 година е запалил къщата на Т. Б. в същото село. Пред съда днес обвиняемият разказа, че синът на пострадалата искал да отвлече непълнолетната му дъщеря и да я направи проститутка. Сега семейството му и трите му деца живеят при роднини в село Здравец. Д. Д. и защитата му настояха съдът да освободи обвиняемия, за да се прибере при близките си и да защити децата си.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на Д. Д. към повдигнатото му обвинение. Той е съден и реабилитиран, но има характеристични данни, че е склонен да употребява алкохол и под негово въздействие става агресивен, от което произтича опасност да извърши престъпление, ако мярката му бъде заменена с по-лека такава. От данните по делото е известно, че той има роднини във Франция, където и той е пребивавал и е бил осъден там. За това има опасност да се укрие при една по-лека мярка за неотклонение. Съдът счита, че има начини да бъде предотвратено отвличане на момичето, ако се потърси помощ от правозащитните органи.

Определението на Апелативен съд - Пловдив е окончателно.


         

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Село | Пловдив | мярка | обвинение | лека | направи | опасност | роднини

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори