"Страх" на кукления театър от Стара Загора бе един от акцентите на фестивала "Шарено петле" в Плевен

Представлението за възрастни снощи се превърна в един от ярките акценти в четвъртото издание на Фестивала на кукленото изкуство за всички възрасти "Шарено петле".

 18.07.2021 14:37
"Страх" на кукления театър от Стара Загора бе един от акцентите на фестивала "Шарено петле" в Плевен

Спектакълът "Страх" на Държавния куклен театър от Стара Загора получи силно одобрение от фестивалната публика в Плевен, която извика няколко пъти артистите на сцената, за да им благодари за поднесеното преживяване. 

Представлението за възрастни снощи се превърна в един от ярките акценти в четвъртото издание на Фестивала на кукленото изкуство за всички възрасти "Шарено петле". Режисьорът Веселка Кунчева поднесе динамична продукция за страховете на съвременния човек - за страха от смъртта, за изпитанията на любовта, за трудностите, преодолявани за кариерата, за битовите проблеми, за спомена от получени травми в детството. Сценографията на Мариета Голомехова оформяше пространството ефектно - с лъчи на прожектори и люлки, а изпълнителите действаха синхронно в екип. Музиката на Христо Намлиев създаде картини, допълващи сценичния разказ, който бе пестелив на думи. Публиката много хареса и финалната част, която след разказите за толкова много страхове, завърши с ведро чувство.

В Плевен днес е финалът на петдневния куклен фестивал "Шарено петле", който зарадва стотици почитатели с театър на живо от гостуващи трупи от София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Сливен и Видин. Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" - Плевен бе домакин на културното събитие. Заради пандемията бяха прилагани строги противоепидемични мерки - зрителите в салона се допускаха само с маски, след задължително мерене на температурата на входа, а капацитетът на салона се запълваше до 50 сто - сядане на зрителите през стол.

Източник: БТА

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | театър | след | Плевен | куклен | зрителите | салона | Шарено | петле

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори