Регионална библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора кани децата на летни ателиета

В работилницата по камък ще се изработват мегалити, а децата ще се запознаят с различни скали и минерали и приложението им в каменната епоха.

 06.07.2022 15:34
Регионална библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора кани децата на летни ателиета

„Знаете ли, че в горите над Стара Загора са открити най-древните рудници за мед – медните рудници в местността Мечи кладенец. Те  дават началото на металообработването в предисторически времена“, питат от Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора. За още по-любопитна и интересна ваканция те създават Лятна творческа програма за деца от 10 до 16 години. Тя ще разгледа възникването на изкуствата и цивилизацията в района на Средна гора.

В работилницата по камък ще се изработват мегалити, а децата ще се запознаят с различни скали и минерали и приложението им в каменната епоха. Школата по метали ще демонстрира как хората са дали началото на медната епоха, чрез нагледна демонстрация и практически упражнения. В ателието по моделиране с глина и рисуване с естествени багрила ще се творят  праисторически фигурки и артефакти.

Всяко от ателиетата ще бъде съпътствано от беседи, а създадените творбите ще участват в изложба, представена в библиотеката, както и в изложбени пространства в региона.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Децата | Стара | Загора | епоха | РБ "Захарий Княжески" | летни ателиета

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори