Представиха образователния проект „Уча, играя, творя в Старозагорския музей“

„От името на кмета на Община Стара Загора искам да ви поздравя за реализирането на тази интересна и в същото време образователна инициатива. Смятам,че това е начина да подтикнем учениците - чрез игра да изучават исторически факти за града и страната. На добър час!“, поздрави Надежда Чакърова.

 28.03.2023 19:13
Представиха образователния проект „Уча, играя, творя в Старозагорския музей“

В РИМ бе представен проекта „Уча, играя, творя в Старозагорския музей“, финансиран от  Министерство на културата. Целта му е популяризирането на богатото културно-историческо наследство на региона сред подрастващото поколение.

„От името на кмета на Община Стара Загора искам да ви поздравя за реализирането на тази интересна и в същото време образователна инициатива. Смятам,че това е начина да подтикнем учениците - чрез игра да изучават исторически факти за града и страната. На добър час!“, поздрави  Надежда Чакърова.

„Благодаря на всички, участващи в изработката и подготовката на този прекрасен проект. Надявам се с него работата ни с младите хора да стане още по-ползотворна“, приветства Петър Калчев, директор на РИМ - Стара Загора.

Представени бяха занимателни листи и илюстрации за оцветяване, посветени на различни исторически периоди от развитието на Стара Загора. Те ще бъдат основна част от нова образователна програма, която се разработва от РИМ – Стара Загора и ще бъде предложена на старозагорските училища в началото на следващата учебна година.  Мебелното оборудване за работа с деца също е обновено по проекта. Демонстрация на  четирите игрови модули бе направена от ученици от II ОУ „Петко Рачов Славейков“ и ОУ „Кирил Христов“.

Подробности за организацията и реализацията даде Ирина Атанасова, завеждащ отдел "Работа с публики".  „Проектът е с името „Уча, играя, творя в Старозагорския музей“, именно защото нашият екип смята, че това е най-важно в работата с деца, за да бъдат приобщени по-лесно към изучаването на историята ни. Чрез метода на играта, те ще бъдат насърчени в развиването на творческия си потенциал“, поясни още Ирина Атанасова.


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | музей | бъдат | деца | името | старозагорския | образователна | играя | творя

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори