Уточняват последни детайли около организацията на празника 3 март в Стара Загора

300-метровото знаме отново ще поеме към Мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора". В момента националният символ се съхранява в помещение в сградата на Общината.

 25.02.2020 13:30
Уточняват последни детайли около организацията на празника 3 март в Стара Загора

Организацията за празника 3 март върви по план, уточняваме последни детайли, каза за stz24.com Диана Атанасова, началник отдел „Култура“ в Община Стара Загора.

По-рано днес се проведе работна среща на мемориалния комплекс „Бланителите на Стара Загора", който ще посрещне за шести път 300-метровото знаме в рамките на паметното шествие под надслов "За свободата....Да развеем българското знаме!", посветено на Националния празник на България Трети март и 142 години от Освобождението.

Огромното знаме се съхранява в помещение в сградата на Общинската администрация и след броени дни ще се превърне в най-важния акцент на празника 3 март.

Празничната програма ще започне в 9 часа с Божествена Света литургия в Катедралния храм „Св.Николай“. Венци и цветя ще бъдат положени в 10 и 30 часа пред паметниците, посветенени на Освобождението на Стара Загора.

В 11 часа пред сградата на Община Стара Загора ще се състои ритуалът за издигане на Националното знаме на Република България. Половин час по-късно празничното шествие ще тръгне от централния площад, за да измине 3-километровия маршрут до Самарското знаме. Точно в 12 часа ще бъдат положени венци и цветя. В празничната програма ще се включи хорът при Държавна опера – Стара Загора, както и Общинският фолклорен ансамлър „Загоре“. От 16 часа в парк „Артилерийски“ ще се състои националната инициатива „Пробуждане с хоро“ с участието на НЧ“Настроение“ и фолклорни клубове от града. Празничен концерт ще започне в 18 часа на площада пред Общината. В него ще участват художествени формации при НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ , Детски фолклорен ансамбъл „Траянци“, Център за подкрепа и личностно развитие, както и танцова формация „Тракийче“. Тържествената заря-проверка с празнични илюминации ще започне в 19 часа.

"Обиковено идват хиляди хора, вече има запитвания от много близки градове и по-далечни селища, хората се интересуват за това събитие. Използвам възможността да отправя покана към всички", каза още Атанасова.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | знаме | започне | организация | часа | март | 3 март | детайли | 300-метровото знаме

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори