Община Стара Загора ще отбележи Деня на Европа

В партньорството с „Европа Директно Стара Загора“ ще се включат и другите местни власти от региона, както и граждани

 09.05.2024 08:29
Община Стара Загора ще отбележи Деня на Европа

Поредица от инициативи ще бележат Деня на Европа, а те са съвместни начинания на Община Стара Загора и „Европа Директно Стара Загора“. Със своето партньорство ще се ангажират и другите местни власти от региона, както и техните граждани. 

„Гвоздеят“ на деня, чийто таргет са младите хора, е XII-ата Областна панорама на професионалното образование и кариерно ориентиране 2024 със своя представителен щанд.

Следващата ключова инициатива от поредицата, организирана от Европа Директно, е събитието „Have your say“, което ще се проведе на 14 май в ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Негов фокус са десетките гимназисти, ученици от няколко професионални гимназии в областта. В рамките на срещата ще бъде предоставена информация за това какви са отговорностите и каква е ролята на Европейския парламент, както и защо е важно участието на младите хора във вземането на решения на общоевропейско ниво. Гост-лектор на събитието ще бъде ръководителят на Бюрото на ЕП в България Теодор Стойчев.

По традиция екипът на „Европа Директно Стара Загора“ ще проведе и информационна обиколка в 11-те общини на Област Стара Загора. Тази година тя е посветена на кампанията „Заедно за ЕС“ – инициатива на Европарламента, която цели да укрепи европейската демокрация като засили участието на гражданите в изборите на 9 юни.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Стара | Загора | Европа | директно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори