Отличиха с приз Община Стара Загора за политиките й за социално развитие

Значима идея е създаването на социални предприятия, ще обмислим с НПО-сектора как да се реализира тук, обяви зам.-кметът Павлина Делчева

 13.06.2024 16:00
Отличиха с приз Община Стара Загора за политиките й за социално развитие

Община Стара Загора е отличена с награда за цялостен принос в реализирането на активни партньорства, политики за социално развитие и по-добър живот в България, съобщи зам.-кметът Павлина Делчева.

 

Безспорните заслуги на Община Стара Загора в социалната сфера са били изтъкнати по време на 3-дневния традиционен Национален форум на социалните услуги „Иновации, добри практики, качество за по-добър живот“. Събитието бе организирано от Националния алианс за социална отговорност в партньорство с Министерство на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания и Община Варна.

 

На националния форум са били дискутирани политики за развитие и по-добро качество на подкрепата чрез социални услуги, както и иновациите и препоръчителни практики от България и Европа. Важен акцент по време на форума е била церемонията по връчване на Националните годишни награди на Националния алианс за социална отговорност.

 

Както е известно, Община Стара Загора е общината с най-много социални услуги съотнесено с броя на населението й, припомни зам.-кметът Павлина Делчева. Сред обсъжданите теми тя открои като много значима идеята за създаване на социални предприятия. „Функцията им е да стимулират хората със специфични потребности да полагат труд, да имат заетост, а оттам да получават доходи и да се интегрират в обществото, вместо само да посещават социалната услуга“, разясни г-жа Делчева.

 

Ще обсъдим въпроса за създаването на социални предприятия с НПО-сектора и как може да развием подобна дейност в Стара Загора, увери в заключение зам.-кметът на общината.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Община | кметът | социалната | предприятия | услуги | Делчева | социални | Павлина

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори