Провеждат публично обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) в Стара Загора

Обсъжданията ще се проведат в зала на Регионален исторически музей - Стара Загора.

 12.04.2024 15:23
Провеждат публично обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) в Стара Загора

На 16 април (вторник) 2024 година, от 10:30 часа Областен информационен център – Стара Загора, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Югоизточен регион (ЮИР), организира обществено обсъждане на комбинирана концепция за ИТИ  № BG16FFPR003-2.001-0125 „НОВ МОДЕЛ НА ИНТЕГРИРАНА ЗДРАВНА ГРИЖА ЗА ДЕЦА В ЮГОИЗТОЧНИЯ РЕГИОН", с водещ партньор община Бургас. 

От 13:00 часа ще се състои и публичното обсъждане на концепция № BG16FFPR003-2.001-0059 "ПО ПЪТЯ НА АНТИЧНОСТТА" Интегриран териториален туристически продукт/маршрутсвързващ античното културно наследство на територията на Южен централен  регион и Югоизточен регион", с водещ партньор община ПловдивОбсъжданията ще се проведат в зала на Регионален исторически музей - Стара Загора. 

Концепция № BG16FFPR003-2.001-0125, с водещ партньор община Бургас за интегрирани териториални инвестиции представлява комбинация от 24 проектни идеиразработени и представени от 18 общини в партньорство с различни заинтересовани страни – университети, НПО, училищатърговски компании и публични институциикакто и Министерство на здравеопазванетоОбщините партньори се намират на територията на 4-те области БургасСтара ЗагораСливен и Ямбол - Югоизточния регион за развитиекато в тях живее над 85% от населението на регионаПроектната идея обединява – 18 общини, 9 държавни и общински болницивисше и средно училищафирми, НПО, иновативни центрове и Министерството на здравеопазването - за използване на техния потенциал и ресурси за създаване на нов модел за интегрирана здравна грижа за деца и постигане на качественамодернанавременна и достъпна здравна грижафокусирана върху децата от Югоизточния регион. 

Индикативна стойност на КИТИ: 199 202 705 лева. 

Линк към резюме и презентация на концепцията: https://drive.google.com/file/d/1sqeCOOjqRjApwOgzyUFTotS1Ib1pxQTk/view?usp=sharing  

Линк към онлайн анкета:  

Втората концепция, № BG16FFPR003-2.001-0059, с водещ партньор община Пловдив е насочена към създаването на интегриран териториален туристически маршрут, свързващ античното културно наследство на територията на ЮЦР и ЮИР и е разработена от общините Пловдив, Стара Загора и Хисаря. Като партньори са привлечени и Организация за управление на Тракийски туристически район /ОУТТР/, Сдружение БГ Бъди активен, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров", гр. Пловдив, СУ „Христо Смирненски", гр. Хисаря и ПГОХ „Райна Княгиня ", гр. Стара Загора. 

Проектът цели създаването и популяризирането на общ тематичен маршрут от обекти на античността чрез мерки за благоустройство, реставрация, консервация и социализация на културно-исторически забележителности на територията на трите общини. 

Предвидените дейности допринасят за насърчаване развитието на туризма в региона, за подобряване на туристическата инфраструктура, както и за разнообразяване на туристическите продукти и услуги в региона. Безвъзмездната финансова помощ се осигурява от програма „Развитие на регионите" 2021-2027г., и програма „Образование" 2021-2027 г. 

Индикативна стойност на КИТИ: 57 720 000 лева. 

Линк към резюме и презентация на концепцията: 

Линк към онлайн анкета:  

Препоръки или възражения, могат да се изпращат по електронна  поща, към Звено за публични консултации към РСР на ЮИР (Областен информационен център - Стара Загора), не по-късно от 3 дни след общественото обсъждане на e-mailoic.stz@gmail.com.  

Областен информационен център – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центъра за популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз в Република България. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Стара | Загора | Пловдив | територията | регион | google | https | линк | sharing | bg16ffpr003

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори