Репатрират на наказателен паркинг автомобили без регистрационни табели

Превозните средства са паркирани на общинска земя, но не са преминали годишен технически преглед повече от две години, поради което подлежат на принудително премахване. Образувани са преписки за всички констатирани МПС-та като са издирени и уведомени собствениците.

 29.05.2020 11:07
Репатрират на наказателен паркинг автомобили без регистрационни табели

Близо 60 автомобила, които са излезли от употреба, са установили от началото на 2020 година, служителите на звено „Инспекторат” в Община Стара Загора. Превозните средства са паркирани на общинска земя, но не са преминали годишен технически преглед повече от две години, поради което подлежат на принудително премахване. Образувани са преписки за всички констатирани МПС-та като са издирени и уведомени собствениците.

Процедурата по преместване от държавна или общинска собственост включва връчване на предписание на собственика, след което започва да тече 14-дневен срок, в който е редно автомобилът да бъде премахнат. Според нормативната уредба - преместването му на друга локация, освен частен имот или специализирана площадка за разкомплектоване, не спира вече стартиралата процедура.

Поради усложнената обстановка и въвеждане на извънредно положение в страната, през тази година до този момент Община Стара Загора не е предприемала действия по репатриране на излезли от употреба автомобили.

Моторни превозни средства, които са без регистрационни табели, но са преминали ГТП през последните две години и нямат статут на „излезли от употреба МПС“ се преместват от екип на звено „Общинска охрана“, съвместно със служители на 

„Общинска полиция“ и се съхраняват временно на наказателния паркинг, находящ се на бул. „Никола Петков“ до СБА. Това най-често са случаи, при които табелите с регистрационните номера са свалени от служители на МВР, във връзка с извършени нарушения на водачите.

Проверки се извършват редовно и по информация на граждани, които са забелязали паркирани от дълго време коли, видимо в лошо състояние, на които липсват стикери за техническа изправност или са без регистрационни табели.

Сигнали може да бъдат подавани на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37.

Снимка: dariknews.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | Община | служители | средства | табели | употреба | преминали | регистрационни | излезли | репатрират

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори