БСП-Стара Загора предлага помощта за новородени да се актуализира с увеличението на минималната работна заплата

Документът е публикуван на страницата на Общинския съвет. Според Правилника местния парламент следва да определя конкретния размер на финансовата подкрепа за съответната календарна година.

 16.05.2022 13:08
БСП-Стара Загора предлага помощта за новородени да се актуализира с увеличението на минималната работна заплата

Съветниците от «БСП за България» в Стара Загора излязоха с предложение до Общинския съвет да се направи изменение в Правилника за условията и реда за предоставяне на финансова подкрепа за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора.  Документът е публикуван на страницата на Общинския съвет. Според Правилника местния парламент следва да определя конкретния размер на финансовата подкрепа за съответната календарна година.
 
Социалистите предлагат да се приеме облекчена процедура при определяне  размера на финансовата подкрепа като средствата се актуализират с размера на увеличението на минималната работна заплата за страната за съответния период. Изменението да бъде прието на второ гласуване, в същото заседание на Общинския съвет.   «Финансовите средства, предоставяни от Община Стара Загора на родителите и осиновителите, са допълнителна подкрепа в грижите за децата. Убедени сме, че в днешните трудни условия тази подкрепа в още по-голяма степен трябва да отчита ръста на цените на стоки и услуги», се казва още в предложението на левицата.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | съвет | подкрепа | Общинския | финансовата | Правилника

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори