ЦИК потвърди решението на Районната избирателна комисия в Стара Загора по казуса "Демократична България"

На днешното заседание на ЦИК докладчикът по казуса Камелия Стоянова определи като резонни дадените от Районната комисия указания в хода на процедурата по регистрация на листата с кандидати.

 14.10.2021 13:10
ЦИК потвърди решението на Районната избирателна комисия в Стара Загора по казуса "Демократична България"

Централната избирателна комисия потвърди решението на РИК-Стара Загора, с което бе отказана регистрация на кандидатска листа на коалиция "Демократична България - Обединение".

Очаква се решение на ЦИК по отказаната регистрация на ДБ 

От "Демократична България" са представили документи без ръчни подписи, а само със сигнатури на електронен подпис. В изборния кодекс не е посочено използването на електронен подпис, аргументираха отказа си РИК-Стара Загора. От обединението внесоха жалба срещу постановения отказ за регистрация. 

На днешното заседание на ЦИК докладчикът по казуса Камелия Стоянова определи като резонни дадените от Районната комисия указания в хода на процедурата по регистрация на листата с кандидати.  Стоянова подчерта, че в жалбата, подадена от водача на листата на обединението Атанас Славов, не се оспорва фактът, че забележките са коригирани едва след края на срока, който изтече в 17ч. на 12 октомври.

„Демократична България“ обжалва отказа за регистрация на листата в Стара Загора 

„Считам, че решението на РИК-Стара Загора е правилно“, заяви в изложението си Камелия Стоянова.

В хода на дискусията Цветозар Томов оспори мотивите, с които районната избирателна комисия е отхвърлиха регистрацията. При проведеното гласуване мнозинството в ЦИК подкрепи решението, с което се отказва регистрацията на кандидатската листа на „Демократична България“ в старозагорски избирателен район.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд. 

Източник: БНР

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | България | решението | комисия | регистрация | Стоянова | Камелия | Демократична | листата | хода

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори