„Спаси Стара Загора“: Градът ще бъде още по-цветен и зелен

От сдружението, което се явява в местните избори с листата на ПП Български социалдемократи, са убедени, че за да бъде по-зелена, по-чиста и по-приятна за живеене Стара Загора трябва да помогнат и самите граждани. Вариантът е да поддържат градинката край дома си, междублоковото пространство и да не допускат боклуците да превземат улиците.

 26.10.2023 13:32
„Спаси Стара Загора“: Градът ще бъде още по-цветен и зелен

За по-приветлив и по-цветен град ще работят кандидатите за общински съветници от „Спаси Стара Загора“.

От сдружението, което се явява в местните избори с листата на ПП Български социалдемократи, са убедени, че за да бъде по-зелена, по-чиста и по-приятна за живеене Стара Загора трябва да помогнат и самите граждани. Вариантът е да поддържат градинката край дома си, междублоковото пространство и да не допускат боклуците да превземат улиците.

Сред тези, които го правят е Славка Стоянова. Тя  спечели първо място в организирания от „Спаси в Стара Загора“ през лятото конкурс за най-красива градинка. Почти 40 години е работила в „Сортови семена“. Била е председател на пенсионерския клуб в квартал "Кольо Ганчев", където живее. В неделя ще се яви на избори като кандидат за общински съветник.

В „цветния“ конкурс старозагорката напълно заслужено грабна първото място. Ако й дойдете на гости, няма да ви се тръгва. Зелено, шарено и приятно е в двора на къщата й.

Уникалната атмосфера се постига с труд, желание и любов.

„Така се зареждам още повече с позитивна енергия. От много отдавна се занимавам с цветята. Ето сега 40 сандъчета с мушкато ще ги прибирам в кашон за зимния период. Не ми тежи работата“, разказва домакинята.

Иванка Иванова, също кандидат за общински съветник, е другият добър пример. Тя се грижи от 2000-а година за междублоковото пространство край жилищната кооперация, в която живее.

„С грижите за градинката не допускаме да се събират боклуци, за възрастните хора създаваме някаква активност през лятото с физически труд и красота, възпитаваме така и децата си, което е много важно“, описва ползите. „Сами като си помагаме и общината ще помага“, е мнението й.

„Ще продължим и след изборите традицията по почистване, боядисване, озеленяване и облагородяване на градската среда“, коментира водачът на листата Дина Вълкова.

Тя припомня, че сдружението проведе няколко акции по облагородяване на градската среда. Благотворителни инициативи и проява, свързана с пътната безопасност на децата в първия учебен ден допълват каталога с добри дела.

„Показахме, че имаме желание и можем да се грижим за родния си град, мислим за него“, споделя Дина.

Според нея с общи усилия и гражданска активност Стара Загора ще продължи да бъде зелена и пъстра. Гражданите й, обаче, трябва да я пазят да остане такава: да не чупят пейки и паркова мебел, детски съоръжения и улични лампи.

Двата централни парка в Стара Загора – „Алана“ и „Пети октомври“ да станат още по-приятни, ще настояват от „Спаси Стара Загора“, ако имат представители в новия местен парламент.

Ваня ще води „лична“ битка по конкретен проблем, свързан с екологията.

„Край нас има депо за инертни материали, страшно прашно е, а където е „Кауфланд“ и паркинга на бившата цигарена фабрика, като завали, става депо на прах, от канала също се разнася ужасна миризма на боклуци“, разказва старозагорката.

Да търсят решения за това как Стара Загора да бъде още по-приятно място за живеене са амбицирани кандидатите за общински съветници от листата на „Спаси Стара Загора“.

Те обобщават и основните си задачи: подкрепа на деца и жени в риск, противопоставяне на насилието и дискриминацията, грижа за всяко семейство за живот в чиста и зелена среда. 

Постоянните цели на сдружение "Спаси Стара Загора" са: да разширят благотворителната си дейност, да работят за изграждане на нова социална услуга "Правна клиника" в помощ на деца и жени в риск, ще се ангажират с развитие на устойчиви услуги в помощ на деца от ромски произход в Стара Загора и селата, ще подкрепят работата и на други неправителсвени организации.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери място | Стара | Загора | общински | спаси | листата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори