В Стара Загора 29-годишна извършва измами, представяйки се за сляпа

В хода на разследването е установено, че от много години подсъдимата ползвала социалната мрежа Facebook, както и сайтове за запознанства в интернет, където контактувала с много мъже. Докато Т. Б. живеела в Стара Загора се запознала с незряща жена.

 16.09.2020 15:13
В Стара Загора 29-годишна извършва измами, представяйки се за сляпа

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи условна присъда на 29-годишната Т. Б. от гр.Асеновград. Жената е призната за виновна в това, че от средата на месец януари 2017г. до 22.06.2017 г. в Казанлък, София, Нови Искър, Пловдив,Пазарджик и Бургас е измамила шестима мъже, от които е взела общо 3635 лева.

В хода на разследването е установено, че от много години подсъдимата ползвала социалната мрежа Facebook, както и сайтове за запознанства в интернет, където контактувала с много мъже. Докато  Т. Б. живеела в Стара Загора се запознала с незряща жена. През този период продължила да създава контакти в интернет с множество мъже от различни населени места. За целта ползвала профил, регистриран на името на незрящата жена, без нейното знание и съгласие. В хода на комуникацията въвеждала в заблуждение тези мъже, че тя е с физическия недъг, че е самотна и не издържа на проблемите, че не се чувства добре физически и психически. Така е молила мъжете за финансова помощ под формата на заем, който обещавала да върне. Тя успявала да провокира у пострадалите мъже съжаление, както и очакване за развитие в отношенията им, в резултат на което те започвали да я успокояват и да й предлагат в заем исканите пари. За да й бъде пратен обещания заем, подсъдимата давала на съответния мъж личните данни на незрящата жена или данните за собствената си банкова сметка.

Делото е гледано по реда на съкратеното съдебно следствие, а присъдата е влязла в сила. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Казанлък | Стара Загора | мъже | жена | заем | присъда | тези | Подсъдимата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори